Kazerne Heythuysen

Over de kazerne

Brandweer Heythuysen wordt bemand door brandweervrijwilligers. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Als brandweervrijwilliger doe je, samen met jouw ploeg, ontzettend belangrijk werk. Je staat namelijk klaar voor je buren, dorp of stad. Als collega’s klaren jullie de klus, iets om trots op te zijn!

Als brandweervrijwilliger zit je niet te wachten op de kazerne op een alarm. Je bent thuis, op het werk, boodschappen doen of op een verjaardag. Het alarm krijg je op een speciale brandweerpager die je bij je draagt. Bij een alarm moet je in circa 4 minuten op de kazerne zijn, zodat de vrijwilligers binnen 5 minuten na het alarm kunnen uitrukken. Je kunt zelf van tevoren aangeven wanneer je beschikbaar bent om opgeroepen te worden.

De naam ‘Brandweervrijwilliger’ is niet altijd een goede omschrijving. Voor de oefen/opleidingsuren en uitrukken krijg je een financiële vergoeding. Echter verwachten we ook dat je voldoende tijd paraat bent om uit te kunnen rukken.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Brandweer Heythuysen

Brandweer Heythuysen is gevestigd in het hart van Leudal en een van de kazernes binnen het cluster Weert. Brandweer Heythuysen behoort tot Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het korps bestaat uit 24 enthousiaste vrijwilligers die zich dag en nacht inspannen om de paraatheid van de kazerne te borgen.

Saamhorigheid

De leden van Brandweer Heythuysen hebben een groot gevoel van samenhorigheid. Ook in de vrije tijd wordt hier aandacht aan besteed. Zo is er een personeelsvereniging en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

100-jarig jubileum

14 april 2024 bestaat Brandweer Heythuysen 100 jaar! We willen de inwoners en bezoekers van Heythuysen graag meenemen in dit 100 jarig bestaan:

  • 13 april: Opening 100 jaar Brandweer Heythuysen
    Vanaf deze dag is er een historische route te bewandelen door Heythuysen
  • 1 juni: Open dag, “Brandweer van het verleden naar heden”
  • 21 september: Landelijke finale van de brandweerwedstrijden
Programma 100 jaar Brandweer Heythuysen

Leeftijd / Fitheid

De minimum leeftijd voor een brandweervrijwilliger is 18 jaar. Ben je ouder, dan neem je vaak meer levenservaring mee. We zijn altijd op zoek naar een goede mix.

Fitheid
Als brandweervrijwilliger is het belangrijk dat je een basisconditie hebt. Dit wordt jaarlijks getest met een fitheidstest. Twijfel je nog, neem dan contact met ons op.

Filmpje over de PPMO test

Opleiding

Na ongeveer 1,5 jaar ben je opgeleid tot een volledig inzetbare brandweervrijwilliger. Je volgt 1 avond in de week de opleiding en hebt 1 avond in de week een oefenavond. Je kunt ook de dagopleiding volgen.
Goed opgeleid en getraind zijn, is een voorwaarde voor een brandweervrijwilliger. Dus ga je een paar keer per jaar naar een oefencentrum voor je opleiding of oefening.
Filmpje opleiding brandweer manschap
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box