Kazerne Heythuysen

Over de kazerne

Brandweerpost Heythuysen is gevestigd in het hart van Leudal. In 1924 is de post ontstaan als gemeentelijke brandweer Heythuysen. De post heeft diverse locaties betrokken in Heythuysen, maar de huidige kazerne stamt uit 1974 en doet nog steeds dienst.

Met 28 vrijwilligers staat post Heythuysen paraat om hulp te bieden bij diverse incidenten. Zo helpen ze wanneer er een kat in de boom zit, maar ook bij zeer grote incidenten wordt er een beroep gedaan op onze post. Dit zit dan voornamelijk in het vervoer van benodigd materieel ter plaatse. Tevens is de kazerne in Heythuysen een uitvalsbasis voor het snelle interventie voertuig dat tijdens kantooruren paraat staat om de eerste snelle hulpverlening aan te kunnen.

In de kazerne Heythuysen tref je de volgende voertuigen aan:

 • Het SIV
  Snel Interventie Voertuig, rukt uit met 2 personen om de eerste snelle inzet te kunnen uitvoeren en er wordt gekeken of er meer slagkracht nodig is.
 • Een TS
  Standaard brandweerwagen voor het bestrijden van basis incidenten. De tankautospuit wordt door 4 tot 6 personen bemand en wordt ingezet bij brand , hulpverlening en incidenten met gevaarlijke stoffen. Voor het effectief bestrijden van deze incidenten is dit voertuig bepakt met diverse gereedschappen en middelen.
 • Een HA
  Dit Haakarm chassis kan diverse bakken vervoeren. In de post staan 3 opzetbakken gestationeerd. Een verzorgingsunit (kantinebak), een commando unit (vergaderplaats) en een unit die ingericht is voor brandveilig leven. (informatie en voorlichting op locatie)
 • Een PM
  Een personeel en materieel voertuig vervoerd eventueel materialen en brandweerlieden naar de incidentlocatie. Ook wordt dit voertuig gebruikt door mensen die naar een opleiding of oefening gaan.
 • Austin Oldtimer
  Een brandweerauto die al sinds 1953 in het bezit is van de post Heythuysen. Deze wordt onderhouden door een fanatieke groep binnen onze post. Er komen regelmatig verzoeken binnen om te verschijnen op shows met de Oldtimer. En zo wordt de Oldtimer ook wel een gebruikt als bruidswagen.

De leden van post Heythuysen hebben een groot gevoel van samenhorigheid. Ook in de vrije tijd wordt hier aandacht aan besteed. Binnen de post hebben we een eigen personeelsvereniging en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Wil je meer weten over onze brandweer post Heythuysen bezoek ons dan ook eens op facebook.

Bezoek de pagina Meer informatie over vrijwilliger worden

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box