Kazerne Heusden

Over de kazerne

Brandweer Heusden is een korps dat bestaat uit ruim 18 vrijwilligers. Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw woonplaats te garanderen. Om paraat te blijven, zijn vrijwilligers onmisbaar. Mensen die zich betrokken voelen bij hun woon- en of werkomgeving en zich daarvoor willen inzetten.

Brandweer Heusden heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Brandweervrijwilligster Mariska van Dongen

Piep…piep…piep… de pieper gaat. Net op het moment dat ik bezig was met het verwerken van een inkooporder. Ik druk snel op akkoord voor opkomen, pak mijn sleutels en ren richting de auto. Ik rijd met haastige, maar voorzichtige spoed richting de brandweerkazerne. Op het takenscherm kijk ik of ik ben ingedeeld. Ik heb geluk en mag mee! Zo snel mogelijk kleed ik me om en stap de brandweerwagen in. Hoelang denk je dat dit duurt? Precies… 4 minuten! Binnen 4 minuten kan ik dus in een brandweerwagen zitten, die met loeiende sirenes naar het plaats incident gaat.

Wil jij dat nu ook!? Net als Mariska binnen 4 minuten in een brandweerwagen zitten die met loeiende sirenes naar het plaats incident gaat? Om mensen en dieren te helpen of om schade te beperken? Dan zoeken wij jou! Wij van brandweer Heusden zijn namelijk op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

Enthousiast geworden? Kijk dan snel op deze pagina en meld je aan voor de informatieavond op maandag 24 april om 20.00 uur.

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Heusden!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voor elkaar door het vuur gaan

Werken bij brandweer Heusden is meer dan paraat staan en hulp verlenen. Het betekent ook teamwerk en vriendschap. Naast het serieuze brandweerwerk is er ook tijd voor ontspanning. Dat doen we na de oefenavond en als lid van de Brandweervereniging kun je deelnemen aan leuke uitjes.

De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die letterlijk voor je door het vuur willen gaan. Samen sta je op professionele wijze elk moment van de dag of nacht klaar.

Voertuigen en specialisme

De kazerne beschikt op dit moment over een tankautospuit en een brandweervaartuig (reddingsboot) met trekkend voertuig. Onze brandweerkazerne ligt in een waterrijk gebied, hierdoor komen wij in actie wanneer bijvoorbeeld een zeilbootje omslaat. Binnen Brandweer Brabant-Noord hebben zes brandweerkazernes de beschikking over een brandweervaartuig.

Jeugdbrandweer Heusden

Brandweer Brabant-Noord heeft vier jeugdkorpsen. Heusden is er daar één van. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders (die allemaal werken bij de brandweer) leren wij jongeren tussen de 11 en 18 jaar de basis van het brandweervak. Dit doen wij om jongeren kennis te laten maken met hulpverlening. Bij interesse en gebleken geschiktheid kunnen zij doorstromen naar de vrijwillige brandweer.

De jeugd oefent op de 1e en 3e dinsdag van de maand. Dit wordt samen met de kazernes Vlijmen en Drunen georganiseerd. De jeugdleden zijn afkomstig vanuit de gemeente Heusden en omliggende gemeenten.

Meer weten over brandweer Heusden?

Brandweer Heusden heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond. Heb je interesse in het brandweervak of vragen? Neem contact op met kazernecommandant Sjors van Geffen via: s.vangeffen@vrbn.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box