Kazerne Heeswijk-Dinther

Over de kazerne

Brandweerkazerne Heeswijk-Dinther is een korps dat bestaat uit 18 vrijwilligers, mannen en vrouwen. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer. De vrijwilliger wordt opgeroepen wanneer dat nodig is.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Heeswijk-Dinther!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voertuigen en specialismen

Brandweer Heeswijk-Dinther beschikt op dit moment over een tankautospuit (brandweerwagen) en een manschappen bus. Met de middelen op de tankautospuit beschikken de brandweermensen bij een incident over materialen om de eerste hulpverleningstaken te vervullen. Vaak kan de brandweer een incident zoals een brand, ongeval of hulpverleningstaak zelfstandig oplossen. Wanneer het nodig is worden andere hulpverleningsdiensten, zoals een andere brandweerkorpsen, ambulance of politie ter assistentie gevraagd om gezamenlijk het incident op te lossen.

Als regionaal specialisme heeft brandweer Heeswijk-Dinther een aantal vrijwilligers opgeleid voor de Verkennings Eenheid Brandweer (VEB). Deze extra opgeleide vrijwilligers verrichten werkzaamheden ter verkenning en beeldvorming van de effecten van een incident. Dit kan de beoordeling van een situatie ter plaatse zijn of het uitvoeren van metingen van schadelijke stoffen in het effect gebied van een incident. De taken die door de VEB kunnen worden uitgevoerd zijn erg breed.

Interesse in het brandweervak?

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Neem gerust contact op met onze kazernecommandant William van Zutphen of kom eens langs op onze kazerne! Buiten de schoolvakanties om oefenen we op bijna elke maandagavond om 20:00 uur.

Of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van de kazerne. We delen informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en activiteiten bij evenementen in het dorp.

Oefening brandweer Heeswijk-Dinther

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box