Kazerne Havelte

Over de kazerne

Welkom bij brandweerpost Havelte!

Brandweer Havelte is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder de Veiligheidsregio Drenthe. De post Havelte heeft een hecht team van 18 brandweervrijwilligers (m/v). Dat zijn betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeveving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft, wanneer dat nodig is. Dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering!

​Teamwerk

Onze uitrukken bestaan ongeveer voor de helft uit het blussen van branden en voor de andere helft uit hulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld een ongeval of een dier in nood zijn. Meestal ben je ongeveer een uur weg, maar soms werk je ook de hele nacht met elkaar door. Brandweerwerk is echt teamwerk. Iedereen weet precies wat hij/zij moet doen en hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars sterkte punten. We doen het samen!

Is brandweerwerk iets voor jou?

Heb je tijd voor boeiend teamwerk en zin om je verder te ontwikkelen? Wil je graag het verschil maken in jouw woningomgeving? Kom dan eens met ons kennismaken. We vertellen je graag meer over ons werk. Ook kunnen we samen met jou onderzoeken met welke talenten jij ons team kunt verrijken. Ons doel is samen als Brandweer Havelte van betekenis te kunnen blijven voor onze fijne woonomgeving. Als jou dat ook aanspreekt, dan willen we je graag ontmoeten! Heb je interesse of vragen? Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen!

Strokrantis

Naast de serieuze taken die de brandweer uitoefent (uitrukken en de oefenavonden) hebben we een gezellige personeelsvereniging. Vanuit deze personeelsvereniging organiseren we vijf keer per jaar een leuke activiteit. Ervoor kiezen om vrijwilliger bij de brandweer te worden, ook een gevolgen heeft voor je naaste omgeving (partner, gezin). Daarom zijn zij bij drie van de vijf activiteiten ook van harte welkom. De vierde activiteit is alleen voor de partner en de vijfde alleen voor de brandweerman/brandweervrouw.

Logistiek Drenthe

De posten Hoogeveen en Havelte verzorgen de logistieke voorzieningen tijdens grote incidenten in de Veiligheidsregio Drenthe. Je moet denken aan zaken als bijvoorbeeld eten, drinken, ademlucht en brandstof. Vanaf het sein ‘grote brand’ wordt de groep automatisch mee gealarmeerd door de meldkamer. Bij overige of kleinere incidenten gebeurt dat op verzoek van de bevelvoerder en/of officier van dienst. Na alarmering vertrekt vanuit Hoogeveen een haakarmvoertuig met container naar de locatie van het incident. De container is uitgerust met een keukenblok, verwarmde zitruimte, tafels, stoelen en een aggregaat. Deze container wordt bevoorraad vanuit Havelte met behulp van 4×4 vrachtwagens met laadruimte. Deze vrachtwagens zijn voor voorzien van de hierboven genoemde voorraden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box