Kazerne Havelte

Over de kazerne

Brandweer Havelte is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van 18 enthousiaste vrijwilligers.

Uitrukken

Onze uitrukken bestaan ongeveer even vaak uit hulpverlening als het blussen van brand.
Meestal zijn we ongeveer een uur weg, maar soms werken we de hele nacht met elkaar door.

Het is altijd teamwerk

Je staat er nooit alleen voor. Een ieder heeft zijn sterke en minder sterke kanten. We doen het samen. Lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken? We zoeken nog mensen!

Strokrantis

Naast de serieuze taken die de brandweer uitoefent (uitrukken en de oefenavonden) hebben we een gezellige personeelsvereniging. Vanuit deze personeelsvereniging organiseren we 5x per jaar een leuke activiteit. Omdat de keuze wel of niet bij de brandweer ook een keuze van je naaste omgeving (partner, gezin) worden zij bij 3 van de 5 activiteiten ook uitgenodigd, de 4e activiteit is alleen voor de partner en de 5e alleen voor de brandweerman/brandweervrouw.

Logistiek Drenthe

De posten Hoogeveen en Havelte verzorgen de logistieke voorzieningen (drinken, eten, ademlucht, brandstof etc.) tijdens grote incidenten in de Veiligheidsregio Drenthe. Vanaf het sein ‘grote brand’ wordt de groep automatisch mee gealarmeerd door de meldkamer, bij overige- of kleinere incidenten gebeurd dat op verzoek van de bevelvoerder en/of officier van dienst.

Vanuit Hoogeveen vertrekt, na alarmering, een haakarm-voertuig met container naar de incident-locatie en De container is uitgerust met een keukenblok, verwarmde zitruimte, tafels, stoelen en een aggregaat. deze container wordt bevoorraad vanuit Havelte hier vertrekken wij met een 4×4 vrachtwagen met laadruimte. De vrachtwagen is voorzien van een voorraad drinken en brandstof en middelen voor transport van voedsel, ademluchtflessen etc.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box