Kazerne Hattem

Over de kazerne

Welkom op de website van brandweer Hattem. Brandweer Hattem is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland.

Brandweer Hattem

Brandweer Hattem is een korps binnen de stad en gemeente Hattem in de provincie Gelderland.
De gemeente ligt aan de noordrand van de Veluwe, en telt 12.076 inwoners en heeft een oppervlakte van 24,28 km²

Ons korps bestaat uit 27 personen, met dit hechte team die onderverdeeld is in drie ploegen staan wij 24×7 a 365 dagen voor iedereen klaar.

Contact: r.wierenga@vnog.nl

 

Wij zoeken collega’s!

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en/of werken in Hattem. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren: mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een
uitdaging houden.
Werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

We organiseren op 19 april 2022 een inloopavond van 19.30 – 22.00 uur.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via r.wierenga@vnog.nl

We geven je die avond meer informatie over een prachtige maatschappelijke uitdaging bij de brandweer. En als je wilt mag je ook al meedoen aan een oefening. We zien je graag in onze kazerne aan de Verlengde Parklaan 36.
Interesse? Mail naar r.wierenga@vnog.nl

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

  • Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Lees verder onder de afbeelding

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Hattem beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Interesse?

Heb je na het lezen interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact met de brandweercollega’s via r.wierenga@vnog.nl

Stel een vraag