Kazerne Hasselt

Over de kazerne

Bij kazerne Hasselt zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Over post Hasselt

Een aantal van onze korpsleden zijn ook actief als regiovrijwilliger. Zij draaien dan mee in het 24 uur dienstrooster van de beroeps in Zwolle. Ook zijn een aantal korpsleden lid van het STH-team. Dit team specialiseert zich in zeldzame en impactvolle incidenten, zoals instortingen en reddingsoperaties van moeilijk bereikbare slachtoffers. STH is landelijk georganiseerd voor snelle en efficiënte hulpverlening

 

Kazerne Hasselt

Informatie over kazerne Hasselt:

Bij kazerne Hasselt werken 22 vrijwilligers

Kazerne Hasselt beschikt naast een tankautospuit over een en tankwagen met 15.000 liter water, een veetakel en een mobiele motorspuit voor slecht bereikbare plekken zoals rietland of op veengrond waar de TS niet kan komen.

We oefenen elke week op woensdagavond

 

 

 

default

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box