Kazerne Harskamp

Over de kazerne

In Harskamp werkt onze brandweerpost vol passie en toewijding om de veiligheid van onze gemeenschap te waarborgen. Gelegen in een hechte en unieke gemeenschap, met een prachtig natuurgebied als achtertuin, zijn we erg trots op onze rol binnen dit dorp. Dag en nacht staan we klaar, altijd alert en gereed om in actie te komen wanneer een noodsituatie zich voordoet.

Jaarlijks handelen we ongeveer 60 uitrukken af, waarbij geen enkel incident hetzelfde is. Van ongevallen veroorzaakt door jeugdige bestuurders tot complexe woningbranden, we laten alles vallen wanneer een melding binnenkomt en zijn binnen een paar minuten ter plaatse.

 

De mensen maken de post
Onze kazerne in Harskamp is de thuisbasis van een hecht team van 17 vrijwillige brandweermannen. Allen afkomstig uit het dorp, wat bijdraagt aan onze sterke band en lokale betrokkenheid. Door overdag in het dorp te werken, garanderen we snelle paraatheid voor noodgevallen. Ons team is een familie, waarin we lief en leed met elkaar delen en waarbij iedereen elkaar door dik en dun steunt.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Harskamp zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Met slimme technieken en veel oefening zorgen we ervoor dat natuurbranden snel onder controle zijn en het vuur zich niet verder verspreidt. Met ons speciaal uitgeruste voertuig zijn we volledig ingericht op het succesvol bestrijden van natuurbranden.

 

Betrokkenheid bij de Gemeenschap
Onze brandweerpost is een betrouwbaar onderdeel van de Harskampse gemeenschap. Met slechts 4000 inwoners kent iedereen elkaar, wat onze rol nog specialer maakt. We zijn actief betrokken bij lokale evenementen en festiviteiten, bieden ondersteuning waar nodig en zijn een vertrouwd gezicht voor jong en oud. Deze diepe verbondenheid waarderen we enorm en motiveert ons om nog meer te betekenen voor Harskamp.

Voertuigen
Onze voertuigen zijn essentieel voor onze veelzijdige inzetbaarheid:

  • 6×6 Brandweervoertuig: Dit robuuste en wendbare voertuig is uitgerust met 10.000 liter water en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Een compact en wendbaar voertuig, uitgerust met een vacuümmatras voor specifieke reddingsoperaties.

 

Samen sterk
Ons team in Harskamp gaat verder dan professionele samenwerking; we zijn een familie. Samenwerken, elkaar steunen en samen groeien vormen de kern van onze band. Dit komt niet alleen tot uiting tijdens onze diensten, maar ook tijdens familiedagen en andere gezamenlijke activiteiten. We gaan letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur, wat ons team buitengewoon sterk maakt.

 

Meld je aan bij de brandweer in Harskamp
Woon en werk je in Harskamp en wil je deel uitmaken van ons bijzondere team? We zoeken altijd naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor de veiligheid en het welzijn van ons dorp. Dit is je kans om een unieke hobby te ontwikkelen waarbij je levensreddende acties uitvoert en daar ook een financiële vergoeding voor krijgt. Sluit je aan bij de brandweerpost Harskamp en ervaar de voldoening van het dienen van je eigen gemeenschap.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box