Kazerne Hardenberg

Over de kazerne

Bij kazerne Hardenberg zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

 

Kazerne Hardenberg is een centrale post in het oostelijke deel van onze veiligheidsrego. Van daaruit bieden we met een aantal extra specialismes ondersteuning aan naastgelegen buurtposten. Met onze drie blusgroepen staan we 24/7 paraat voor de stad en de omgeving. Daarnaast wordt vanuit deze post de logistiek verzorgd voor cluster Vechtdal en worden vanuit de ademluchtwerkplaats de posten ook van schone bluspakken en ademlucht voorzien.

Kazerne Hardenberg

Bij kazerne Hardenberg werken 39 vrijwilligers

Kazerne Hardenberg heeft enkele specialisaties, namelijk een veetakel, een boot, een WTS500, een tankautospuit voor natuurbranden, een waterwagen en een redvoertuig.

De vaste oefenavond is op woensdag

Jeugdbrandweer

Deze kazerne heeft een jeugdbrandweerkorps. Bij de jeugdbrandweer leren kinderen over een aantal aspecten van het brandweervak. Hierdoor kunnen kinderen makkelijker doorstromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. Veel van onze brandweercollega’s zijn hun brandweercarrière gestart bij de jeugdbrandweer.

Lees hier meer over de jeugdbrandweer

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box