Kazerne Grootegast

Over de kazerne

Welkom!

Grootegast is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Grootegast zijn 20 vrijwilligers actief om de (brand)veiligheid van de inwoners te vergroten.

Mestteam als specialisme

De brandweer in Grootegast heeft als één van de drie ploegen in de provincie een mestteam. Dit mestteam kan gebruik maken van een veetakel. Bijvoorbeeld om een koe of ander zwaar dier uit een put te halen.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Bezoek de pagina Neem contact op

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Taeke Oldenburger (taeke.oldenburger@vrgroningen.nl). Let op: Alleen voor vragen over sollicitaties of het werken als brandweervrijwilliger.

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Ervaringsverhalen

Berend

Materieel in kazerne Grootegast

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1

Veetakel

Lees meer overVeetakel
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box