Kazerne Grave

Over de kazerne

Brandweer Grave is in 1826 opgericht en bestaat momenteel uit 25 actieve vrijwilligers en 1 postcommandant.

Al onze vrijwilligers verschillen. We hebben actievelingen, festivalgangers, rustzoekers en jonge ouders. We zijn collega’s met verschillende achtergronden, opleidingen, culturen en geaardheden. Deze verschillen geven onze kazerne kleur. Sterker nog, deze diversiteit omarmen wij juist. Dus wie je ook bent, jij bent welkom binnen onze brandweer!

De brandweerkazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: maatschappelijk betrokken mensen die wonen of (thuis)werken in Grave of omliggende dorpen zoals Velp en Escharen. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer.

Voor elkaar door het vuur gaan

Werken bij brandweer Grave is meer dan paraat staan en hulp verlenen. Het betekent ook teamwerk en vriendschap. Naast het serieuze brandweerwerk is er ook tijd voor ontspanning. Dat doen we na de wekelijkse oefenavond en als lid van de Brandweervereniging kun je deelnemen aan leuke activiteiten.

De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die letterlijk voor je door het vuur willen gaan. Samen sta je op professionele wijze elk moment van de dag of nacht klaar.

Brandweer Grave

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je maatschappelijk betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Grave!

Brandweer Brabant-Noord zoekt vrijwilligers

Voertuigen en specialismen

Brandweer Grave beschikt over twee tankautospuiten (21-1331 & 21-1332). Naast deze voertuigen beschikken wij ook nog over de snelle interventie boot (21-1311), een bijbehorende trekkend voertuig en een verkenningseenheid brandweer (21-1322).

Functies binnen brandweer Grave

  • Aspirant manschap
  • Manschap
  • Chauffeur / Voertuigbediende
  • Schipper
  • Verkenner Brandweer
  • Bevelvoerder
  • Postcommandant

Jeugdbrandweer

Brandweer Brabant-Noord heeft vier jeugdkorpsen bij de Jeugdbrandweer. Grave is er daar één van. Met een aantal enthousiaste jeugdleiders en vrijwilligers leren wij jongeren tussen de 11 en 18 jaar de basis van het brandweervak. Dit doen wij om jongeren kennis te laten maken met hulpverlening. Bij interesse en gebleken geschiktheid kunnen zij doorstromen naar de vrijwillige brandweer.

De jeugd oefent op elke maandagavond. De jeugdleden zijn afkomstig vanuit Grave en omliggende dopen. Wil je je aanmelden of meer weten over onze jeugdbrandweerkorpsen? Neem dan contact op met Jeugdcoördinator Geert den Brok via: g.denbrok@vrbn.nl. Of kijk op de Facebookpagina Jeugdbrandweer Grave.

Meer weten over Brandweer Grave?

Via onze Facebookpagina houden we je op de hoogte van alle activiteiten van onze brandweerkazerne. We delen informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen. Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Neem gerust contact op met onze postcommandant Bram van den Bogaard via b.vandenbogaard@vrbn.nl of kom eens langs op onze kazerne! Wekelijks oefenen wij op dinsdagavond.

Brandweerkazerne Grave

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box