Kazerne Gramsbergen

Over de kazerne

Bij kazerne Gramsbergen zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

In Gramsbarg’n doet wi-j ‘t samen

Wij dragen 24 uur per dag een pager bij ons en kunnen op elk moment van de dag opgeroepen worden voor een incident. Brandweervrijwilligers moeten dezelfde opleiding en oefeningen volgen als de beroepsbrandweer. Onze vaste oefenavond is maandagavond, waarop we zo realistisch mogelijk oefenen op incidenten die we in de praktijk kunnen tegenkomen.

 

 

 

Kazerne Gramsbergen

Informatie over kazerne Gramsbergen:

Bij kazerne Gramsbergen werken 20 vrijwilligers

Kazerne Gramsbergen beschikt over één tankautospuit

We oefenen elke week op maandagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box