Kazerne Goudriaan

Over de kazerne

Brandweer Goudriaan-Ottoland is op zoek naar jou! Bij de brandweer in de gemeente Molenwaard zijn 103 brandweervrijwilligers werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens in Molenwaard. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in Molenwaard. Om dit te kunnen blijven garanderen zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Nieuwsgierig? Kom langs!

De brandweer is op zoek naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan. Mensen die zich willen inzetten voor de veiligheid binnen Molenwaard en die het brandweerteam willen versterken.

De komende jaren nemen een aantal brandweervrijwilligers afscheid vanwege hun leeftijd. Daarom zijn er op iedere kazerne in de gemeente Molenwaard minstens twee nieuwe vrijwilligers nodig. Bij de brandweer in Goudriaan-Ottoland is de nood hoger, daar zoeken we zo’n vijf nieuwe enthousiaste collega’s. De brandweer in Goudriaan-Ottoland houdt op 31 mei en 7 mei een informatieavond. Geïnteresseerden zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur welkom om de sfeer te proeven, vragen te stellen en kennis te maken in de brandweerkazerne aan de Zuidzijde 147 in Goudriaan.

Wat betekent het voor mij?

Een brandweervrijwilliger verricht zijn brandweerwerkzaamheden naast de eigen baan of huishouden en is bij oproep beschikbaar. Als vrijwilliger volg je dezelfde opleidingen als de collega’s in beroepsdienst. Een vrijwilliger ontvangt een vast en wisselende vergoeding voor zijn of haar inzet. Brandweervrijwilliger zijn is meer dan een hobby, je draagt een grote verantwoordelijkheid. De opleidingskosten voor de 2-jarige brandweeropleiding worden door de brandweer betaald. De oefenmomenten vinden ’s avonds plaats.

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box