Kazerne Giesbeek

Over de kazerne

Bij de brandweerpost in Giesbeek staan we altijd klaar om te ondersteunen bij noodsituaties. Onze post is klein, maar onze bijdrage aan het dorp is groot. Dag en nacht staan we klaar om uit te rukken, altijd bereid om te helpen waar nodig. Met onze bijzondere ligging bij het water en in een landelijke omgeving, hebben we veel verschillende soorten uitdagingen.

Jaarlijks hebben we tussen de 40 en 50 uitrukken, van hulpverlening op het water, het blussen van branden tot het redden van mensen en dieren in allerlei noodsituaties. Onze taken variëren tijdens elke uitruk, maar ons doel blijft hetzelfde: snel en efficiënt hulp bieden.

 

Onze post
Onze post staat voor positiviteit en betrokkenheid. Met een team van 20 vrijwilligers, waaronder 2 vrouwen, is de sfeer warm en gemoedelijk. De leeftijden binnen ons korps lopen uiteen van 20 tot 60 jaar, wat zorgt voor een gezellige mix van ervaring, kennis en frisse energie. We hebben mensen met verschillende achtergronden, van ondernemers tot ambachtslieden. Iedereen brengt zijn talenten en vaardigheden uit het dagelijks leven naar het korps en staat vol passie klaar tijdens de soms ingrijpende incidenten.

 

Onze specialisaties

Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Giesbeek zijn we gespecialiseerd in:

  • Boot: Bij de brandweerpost in Giesbeek hebben we een focus op waterhulpverlening. We beschikken over een boot die permanent in het water ligt, klaar voor snelle actie bij scheepsbranden of hulp aan jachten met motorproblemen op de IJssel. We assisteren met de boot ook de ambulance en duikers bij noodgevallen op het water.
  • Oppervlaktereddingen: Ons oppervlaktereddingsteam is gespecialiseerd in het redden van drenkelingen, een belangrijke taak in onze waterrijke regio. Met de vele campings en recreatiegebieden in de buurt, zijn we vooral tijdens warmere periodes extra oplettend.

Een warme band met Giesbeek
De kazerne ligt centraal gelegen in Giesbeek en is een bekend punt in het dorp. We zijn met veel plezier actief betrokken bij lokale evenementen en dragen bij waar we kunnen. In Giesbeek is een sterke ons-kent-ons cultuur waardoor de betrokkenheid hoog is. De waardering voor ons werk is groot. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer iemand ons bedankt met een kratje bier of zelfgebakken taart na een ongeval of reanimatie, dat maakt onze inzet extra dankbaar, mooi en bijzonder.

 

Teamspirit
Buiten onze diensten en oefenavonden om, versterken we de band met ons team door gezamenlijke activiteiten zoals een zomerbarbecue, nieuwjaarsviering en verschillende uitjes. We waarderen de jarenlange inzet van onze ereleden met een jaarlijkse huldigingsavond en genieten buiten de oefenavonden om, regelmatig van elkaars gezelschap.

 

Voertuigen

Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Giesbeek hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Wordt ingezet als first responder, voor de uitruk met het oppervlakte reddingsteam én eventueel als trekvoertuig voor de boot.
  • Boot: Onmisbaar voor effectieve reddingen en hulpverlening in en op het water.
  • Motorspuitaanhanger: Wordt ingezet voor brandbestrijding in gebieden met beperkte waterbronnen. De pomp op de aanhanger kan van hele verre afstanden water oppompen.

 

Sluit je aan bij de brandweer in Giesbeek
Heb je hart voor de gemeenschap, voel je een passie voor de brandweer en wil je actief bijdragen aan de veiligheid in Giesbeek? Dan is onze brandweerpost op zoek naar jou. Sluit je aan bij ons team waar je waardevolle ervaringen opdoet en direct een positieve impact maakt. In ons hechte team wordt jouw inzet niet alleen enorm gewaardeerd door de dorpsbewoners, maar ontvang je ook een financiële beloning voor je harde werk. Dit is jouw kans om in Giesbeek het verschil te maken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box