Kazerne Genemuiden

Over de kazerne

Bij kazerne Genemuiden zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Bij kazerne Genemuiden zijn we gedreven en leergierig.

Kazerne Genemuiden bestaat uit een groep gedreven en resultaatgerichte vrijwilligers. We hebben hier ook een wedstrijdploeg, wat een geweldige manier is om de kennis en vaardigheden binnen de post op hoog niveau te houden.

Bovendien is Post Genemuiden een zeer toegankelijke post. Wil je een keer langskomen tijdens een oefenavond om te zien of de brandweer iets voor jou is? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en we zullen je meenemen in het brandweervak voor een avond!

Kazerne Genemuiden

Informatie over kazerne Genemuiden:

Bij kazerne Genemuiden werken 19 vrijwilligers

Kazerne Genemuiden beschikt naast een tankautospuit over een tankwagen, een WTS1500 (water transport systeem), een haak arm voertuig met wts1500 bak en een voertuig die gekoppeld is aan de WTS1500 voor manschappen transport

We oefenen elke week op donderdagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box