Kazerne Garderen

Over de kazerne

Bij de vrijwillige brandweerpost in Garderen zijn we 24 uur per dag beschikbaar om onze gemeenschap te ondersteunen en te beschermen. Garderen, een charmant dorp met 2000 inwoners, komt in de zomer tot leven wanneer de toeristen het inwonertal verdubbelen. Het is de perfecte mix van lokale gezelligheid en vakantiesfeer. Met de Kootkazerne in de buurt, die op zich al een kleine gemeenschap vormt, is Garderen een unieke plek. Als brandweer zijn we trots om in dit levendige dorp te dienen.

Elk jaar handelen we rond de 60 tot 70 meldingen af. Van natuurbranden tot reanimaties en van verkeersongevallen tot het redden van dieren. Onze taken variëren sterk, maar ons doel blijft steeds hetzelfde: doeltreffend en vlot hulp bieden voor de burgers in ons verzorgingsgebied.

 

Onze post
Onze post in Garderen staat voor samenwerking en saamhorigheid. Met een hecht team van 18 vrijwillige brandweermannen heerst er een sfeer van kameraadschap en onderling vertrouwen. De leeftijden variëren van 20 tot boven de 60, wat zorgt voor een mooie mix van jonge energie en ervaren wijsheid. Ons team is divers, met leden variërend van smeden tot winkeliers en agrariërs. Deze mix van vaardigheden en achtergronden maakt ons team uniek en sterk tijdens het omgaan met de uiteenlopende situaties die we tegenkomen.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Garderen zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Met slimme technieken en veel oefening zorgen we ervoor dat natuurbranden snel onder controle zijn en het vuur zich niet verder verspreidt. Met ons speciaal uitgeruste voertuig zijn we volledig ingericht op het succesvol bestrijden van natuurbranden.

 

Een warme band met Garderen
Onze kazerne, gevestigd in een historisch pand naast de molen, vormt het hart van onze gemeenschap. We zijn actief betrokken bij lokale evenementen en initiatieven, zoals de organisatie van de jaarlijkse dodenherdenking en kindermiddagen. Deze betrokkenheid versterkt de band met onze inwoners. We merken dat deze inzet enorm gewaardeerd wordt, wat ons motiveert om nog meer voor onze gemeenschap te betekenen.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Garderen hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4:  Dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Daarnaast is de wagen ook ingericht voor woningbranden. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi- inzetbaar brandweervoertuig: Ons snelle en wendbare voertuig voor medische noodsituaties is essentieel voor snelle respons bij reanimaties en andere spoedgevallen.

 

Samen sterk
Binnen de ploeg gaat de band verder dan alleen het samenwerken tijdens incidenten. We zijn niet alleen collega’s, maar ook vrienden. Van feestjes tot gezamenlijke activiteiten, we zijn er voor elkaar, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Deze sterke band en onderlinge steun maakt dat er een fijne sfeer is en we zelfs tijdens de meest uitdagende situaties goed kunnen handelen.

 

Sluit je aan bij de post in Garderen
In Garderen zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, vooral wanneer je overdag beschikbaar bent. Ben jij iemand die zich graag inzet voor de veiligheid en het welzijn van ons dorp en wil je deel uitmaken van een betrokken en energiek team? Je ontvangt bovenop lof en waardering vanuit de gemeenschap ook een financiële vergoeding voor je inzet. Meld je aan bij de brandweerpost Garderen en maak samen met ons het verschil.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box