Kazerne Finsterwolde

Over de kazerne

Welkom!

Finsterwolde is één van de 39 brandweerkazernes in de provincie Groningen. In Finsterwolde zijn 18 vrijwilligers actief om de (brand)veiligheid van de inwoners te vergroten.

Specialisme

De brandweer in Finsterwolde heeft een zogenaamd oppervlaktereddingsteam. Dit team bestaat uit zwemmers die zijn opgeleid om reddingsacties in het water uit te voeren.

Vrijwilliger worden?

Klaar staan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. 24/7 klaar staan met jouw collega’s in de ploeg.

Spreekt teamwerk, kameraadschap en mensenwerk je aan en wil je jezelf ontwikkelen? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

Bezoek de pagina Neem contact op

Heb je vragen, neem contact op met de ploegchef: Koen Geerts of Sander Timmer (zuidoost@vrgroningen.nl).

Wil je meer lezen over het brandweervak, jouw rol als vrijwilliger en verhalen van brandweermensen? Lees dan verder op de vrijwilligerspagina van Brandweer Groningen.

Foto's van brandweer Finsterwolde

Van vader op zoon: Sander treedt in de voetsporen van zijn vader Pieter en wordt ploegchef in Finsterwolde

15 mei 2024
Lees meer over Van vader op zoon: Sander treedt in de voetsporen van zijn vader Pieter en wordt ploegchef in Finsterwolde

Materieel in kazerne Finsterwolde

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Personeel materiaalwagen

Lees meer overPersoneel materiaalwagen
1

Waterongevallenvaartuig

Lees meer overWaterongevallenvaartuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box