Kazerne Emmer-Compascuüm

Over de kazerne

In mei 1996 is in Emmer-Compascuum de voorlichting begonnen voor de werving van een vrijwillige brandweerploeg in Emmer-Compascuum. Hierna heeft de sollicitatieprocedure plaatsgevonden en in oktober bleef er een ploeg over van 18 mannen die geschikt en gemotiveerd waren om bij de vrijwillige brandweer te gaan. Op 1 november 1996 is deze ploeg aangesteld bij de brandweer, nog zonder een kazerne, brandweerauto of wat dan ook.

De maandagavond is de oefenavond geworden, zo begon ook deze ploeg aan de opleiding brandwacht in Emmen, onder leiding van instructeurs van de beroepscollega’s.

Nadat de diploma’s brandwacht en brandwacht 1ste klasse behaald waren gingen vier collega’s door voor de opleiding tot Onderbrandmeester.

Ondertussen was men al druk doende om een plek te zoeken voor de brandweerkazerne en de aanschaf van een tankautospuit. In 1998 werd de bouw van de kazerne gestart, gevestigd aan de Kijlweg 1. Ook werden er via de mantelovereenkomst van de regio Drenthe twee tankautospuiten besteld: één voor de post Emmen en één voor de post Emmer-Compascuum.

Vanaf 1999 begon de ploeg Emmer-Compascuum uit te rukken onder leiding van de collega’s uit Emmen. Op 24 juni 1999 werd de hulpverleningspost (politie, ambulance en brandweer onder één dak) officieel geopend door de toenmalige minister van binnenlandse zaken, dhr De Vries.

In de loop der jaren zijn enkele collega’s gestopt met de brandweer, ook zijn er nieuwe collega’s aangenomen en in 2001 zijn, tegelijk met Klazienaveen, vrouwelijke collega’s geworven.

Als specialisme heeft de post Emmer-Compascuum in 2004 de ontsmettingstaak gekregen. Dit houdt in dat bij een OGS-procedure (Ongeval Gevaarlijk Stoffen), waarbij een gaspakinzet nodig is, de post Emmen de gaspak inzet doet en de post Emmer-Compascuum de ontsmetting van de gaspak-dragers.

Anno 2020 bestaat de post Emmer-Compascuum uit een gemotiveerde ploeg vrijwilligers die hun taak als brandweerman/vrouw zeker serieus nemen.

 

De brandweer helpt .. niet zonder jou!

Op de brandweer kun je rekenen: altijd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! De brandweer in Emmer-Compascuum is afhankelijk van betrokken mensen die daar wonen en / of werken. Deze mannen en vrouwen gaan bij een melding naar de brandweerpost, kleden zich naar hulpverlener en vertrekt als team naar het incident.

BRANDWEER EMMER-COMPASCUUM ZOEKT JOU!

Wil jij ook iets doen voor de vrijwillige brandweer?

Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige inzetten nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Kom eens vrijblijvend kennismaken!

Je bent altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen. De deur staat elke maandag om 19:00 uur voor je open! Zo krijg je gelijk een goed beeld van het werk en de mensen van de brandweer. Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met Bert Stik (postchef), telefonisch via 06 52490385 of per e-mail via bert.stik@vrd.nl .

In verband met corona vragen vinden onze oefenavonden plaats in aangepaste vorm. Dit betekent dat wij niet elke maandagavond op de kazerne zijn en er door geïnteresseerden niet ‘zomaar’ kan worden binnengelopen. Wat wél kan, is contact opnemen om je interesse daarin kenbaar te maken. Doe dit door ons een mail te sturen of het sollicitatieformulier in te vullen en deze te mailen of in de brievenbus deponeren. Wij nemen daarna altijd contact met je op.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag solliciteren? Stuur een mail naar bert.stik@vrd.nl

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box