Kazerne Ederveen

Over de kazerne

Midden in Ederveen staat onze brandweerpost, waar enthousiasme en vakmanschap hand in hand gaan. We zijn een toegewijde groep van 19 vrijwilligers die altijd klaarstaan voor mens en dier. Onze post, met een trotse historie van bijna 90 jaar, is een belangrijke steun voor Ederveen en de nabije omgeving. We zijn er niet alleen voor het dorp zelf, maar ook voor de omringende gebieden, inclusief de snel- en spoorwegen.

 

Door ons uiteenlopende verzorgingsgebied komen we van alles tegen: branden in huizen, ongelukken op snelwegen of ongevallen in industriële zones. We draaien onze hand niet om voor complexe situaties. In Ederveen staan we niet alleen klaar voor de mensen, ook voor dieren rukken we uit. Met enige regelmaat redden we dieren uit lastige situaties of handelen we bij ongevallen op het platteland. Onze benadering is altijd efficiënt en zorgvuldig, waarbij we alle betrokkenen veilig houden.

 

Onze post
In Ederveen is onze brandweerpost een plek waar iedereen telt. Jong of ervaren, iedereen brengt iets unieks mee. Met afwisselende achtergronden van lokale ondernemers tot handige professionals hebben we veel veelzijdigheid in het team. Samen delen we lach en zorg, en vertrouwen we blind op elkaar. Het is deze mix van mensen met hun unieke talenten en vaardigheden die ons sterk en bijzonder maakt.

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Ederveen zijn we vanaf heden gespecialiseerd in:

 

Natuurbrandbestrijding
Onze speciaal uitgeruste voertuig en getrainde ploeg is klaar voor elke natuurbrand in ons uitgestrekte natuurgebied. Wanneer de nood hoog is, zetten we ons in bij natuurbranden door heel Nederland.

 

Een warme band met Ederveen
Onze kazerne, die ondertussen al meer dan 20 jaar op deze locatie staat, kenmerkt onze nauwe betrokkenheid bij Ederveen. Je kunt altijd even langskomen voor een praatje of met vragen; we staan graag dicht bij de gemeenschap. De waardering van de gemeenschap is voelbaar; na incidenten ontvangen we vaak bedankkaarten wat een prachtig gebaar is. De waardering die we voelen vanuit het dorp motiveert ons des te meer om het verschil te maken en ons elke dag in te zetten voor de bewoners uit het gebied.

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Ederveen hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

 

  • Tankautospuit 4×4:  Dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Daarnaast is de wagen ook ingericht voor woningbranden. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle en wendbare bus is veelzijdig ingericht en gebruiken we voornamelijk om snel uit te rukken bij reanimaties en andere medische noodsituaties.

 

Samen sterk
In Ederveen zijn we een hechte club waar we het belangrijk vinden om ook naast de inzetten en oefenavonden af en toe tijd voor elkaar vrij te maken. We hebben onze jaarlijkse activiteiten en kijken daar altijd met veel plezier naar uit. Wat ons echt bijzonder maakt, is onze openheid en onderlinge steun. We hebben een veilige plek gecreëerd waar iedereen zich kwetsbaar op kan stellen en zijn verhaal kwijt kan. Dit helpt ons om ervaringen te verwerken en nog sterker voor elkaar en onze gemeenschap klaar te staan.

 

Meld je aan bij brandweerpost Ederveen
Wil jij deel uitmaken van onze toegewijde en veelzijdige ploeg? In Ederveen verwelkomen we graag nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap. Je ontvangt niet alleen veel waardering vanuit de omgeving maar ook een mooie financiële bijdrage voor je inzet. Meld je aan en wie weet draag jij binnenkort bij aan het impactvolle verschil dat we bij iedere melding maken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box