Kazerne Dwingeloo

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Dwingeloo!

Brandweer Dwingeloo is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Bijzondere ligging

Gezien de ligging vlakbij meerdere Nationaal Parken waaronder het Dwingelderveld, beschikt de post over een speciaal natuurbrand-bestrijdingsvoertuig. In vergelijking tot ander materieel is dit voertuig bijzonder geschikt om te worden ingezet in bosrijke omgevingen, op veengronden en in duingebieden. De ploeg is goed voorbereid op natuurbranden en kan ook worden opgeroepen om uit te rukken met het natuurbrandbestrijdingspeloton. Dit is een eenheid bestaande uit vier Drentse natuurbrandbestrijdingsvoertuigen die bijstand kunnen verlenen elders in de regio, of daarbuiten.

Het dorp is belangrijk

De brandweer is belangrijk voor het dorp en het dorp is belangrijk voor de brandweer. Zo laat de brandweer van Dwingeloo haar gereedschap en materieel regelmatig zien, bijvoorbeeld tijdens de Oogstdag en open dagen op de post. Ook is de post jarenlang nauw betrokken geweest bij de Wampex van Dwingeloo, een survivaltocht in en om het dorp. Regelmatig liep er een team mee of werd op praktisch gebied ondersteuning geboden. In de zomermaanden helpt de brandweer vaak bij (water)spelletjes op de Brink en in het voorjaar helpt de post met het schoonspuiten van het lokale zwembad. Traditie is inmiddels ook het plaatsen van de kerstboom op een centraal punt in het dorp in de decembermaand.

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou is?

De post staat altijd open om kennis te maken met mensen die geïnteresseerd zijn in een bijbaan bij de brandweer. Regelmatig zoekt de post naar betrokken mannen of vrouwen die wonen of werkzaam zijn in de omgeving van de post. Neem gerust contact op.

Is brandweervrijwilliger worden ook iets voor jou?
Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Brandweer Dwingeloo in beeld

Materieel in kazerne Dwingeloo

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
1

Groot watertransport

Lees meer overGroot watertransport
1

Haakarmvoertuig

Lees meer overHaakarmvoertuig
1

Natuurbrandvoertuig

Lees meer overNatuurbrandvoertuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box