Kazerne Doornenburg

Over de kazerne

Doornenburg, een charmant dorpje in de Betuwe, is de trotse thuisbasis van onze brandweerpost. Met een klein maar hecht team van vrijwilligers, waaronder 15 mannen en 1 vrouw, staat onze post midden in de gemeenschap. De diversiteit in beroepsgroepen en leeftijden binnen ons team weerspiegelt de veelzijdigheid van Doornenburg zelf. We zijn niet alleen hulpverleners; we zijn onderdeel van het dagelijks leven hier.

Elk jaar zijn we actief bij ongeveer 20 tot 25 uitrukken. Onze taken zijn gevarieerd, van reguliere brandbestrijding tot uitdagende hulpverlening. Als brandweer van Doornenburg zijn we altijd paraat, 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor elke situatie die zich voordoet.

 

Onze post
Onze post, opgericht in 1993, is een belangrijk onderdeel van het dorp dat slechts 2700 inwoners telt. Door de historische achtergrond van ons kasteel en de aantrekkingskracht van de Rijn en Waal, is Doornenburg zowel voor inwoners als toeristen een bijzondere plek. Ons team, bestaande uit lokale ondernemers, agrariërs, en zelfs beroepsbrandweerlieden die in Arnhem in 24-uurs diensten werken, brengt een unieke mix van kennis en vaardigheden samen.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Doornenburg zijn we gespecialiseerd in:

  • Chemiepakken: Naast de standaarduitrusting vind je bij ons ook chemiepakken in de brandweerauto, deze zijn noodzakelijk voor incidenten waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Deze specialisatie is vooral belangrijk vanwege de nabijheid van de Betuwetunnel. Onze chemiepakken en training in gevaarlijke stoffen stellen ons in staat om effectief te reageren op incidenten die een hoog risico vormen.

 

Een warme band met Doornenburg
Onze betrokkenheid bij Doornenburg gaat verder dan alleen noodhulp. We geven EHBO-trainingen op scholen en dragen bij aan lokale evenementen. Deze verbondenheid met de gemeenschap versterkt ons teamgevoel en onze motivatie om bij te dragen aan het welzijn van het dorp. De inwoners weten ons altijd goed te vinden en wij vinden het fijn om zo dicht bij de gemeenschap te staan.

Onze voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Doornenburg hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Dit wendbare voertuig zorgt ervoor dat we snel ter plaatse kunnen zijn bij reanimaties en andere medische noodgevallen.
  • Dompelpomp: Deze pomp zetten we in bij groot-watertransport langs de Betuweroute. Deze lijn heeft verschillende brandkranen zonder druk. Indien nodig, gebruiken we de dompelpomp om water vanuit open waterbronnen in de loze blusleidingen te pompen. Zo kunnen we de brandkranen effectief inzetten bij brandbestrijding.

 

Samen sterk
Binnen ons team van de brandweerpost Doornenburg heerst een gevoel van familie. We zijn meer dan alleen collega’s die samen oefenen; onze uitjes, van gezellige barbecues tot feestavonden met onze partners, zijn momenten die ons hechter maken. Zo vormen we een team dat niet alleen samenwerkt tijdens uitdagende uitrukken, maar die ook samen lacht, huilt en mooie momenten viert. We zijn trots op deze unieke sfeer in ons team, waarin iedereen zich thuis voelt en we samen sterk staan voor onze gemeenschap.

 

Meld je aan bij de post in Doornenburg
Wil jij een actieve rol spelen in onze hechte gemeenschap en deel uitmaken van ons diverse en toegewijde team? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Jouw inzet en betrokkenheid maken een wereld van verschil voor Doornenburg. Grijp deze unieke kans voor een prachtige hobby met een mooie financiële bijdrage. Samen zorgen we voor de veiligheid en het welzijn van ons verzorgingsgebied.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box