Kazerne Dirkshorn

Over de kazerne

Post Dirkshorn bestaat uit 19 brandweervrijwilligers; 5 dames en 14 heren. Een gevarieerde, gezellige, enthousiaste groep mensen. Iedereen met zijn eigen specialiteit en inbreng. Sommigen geven bijvoorbeeld op basisscholen voorlichting over (brand)veiligheid in en om huis.

Specialismen en leuke activiteiten

Naast de reguliere brandweerinzetten is Dirkshorn een gespecialiseerde Verkenningseenheid, bij bijvoorbeeld grotere incidenten. Ze zijn in het bezit van een tankautospuit, genaamd ‘Dennis’: “Misschien wel het mooiste voertuig van Nederland!”. Daarnaast zet de post zich in voor ‘waterentertainment’ bij diverse lokale evenementen, zoals Timmerdorp, Zeskamp, de Triatlon of op camping de Bongert.

Welkom!

Dit jaar verplaatst hun huidige kazerne (van midden in het dorp) naar de Burgerweg. Dit biedt ook de kans om mensen aan te trekken uit Tuitjenhorn! Dus: woon of werk je in Dirkshorn, Tuitjenhorn, Groenveld of Stroet en kun je binnen vijf minuten op de kazerne aanwezig zijn na een melding? Voeg je bij dan bij de brandweerpost van Dirkshorn.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op hun sociale mediakanalen!

Open oefenavond

Woensdag 17 april om 19.00 uur

Meld je vrijblijvend aan voor de open oefenavond! 

Dirkshorn

Meld je aan voor de open oefenavond op woensdag 17 april 2024 om 19.00 uur. Klik hier voor meer informatie over de kazerne van Dirkshorn.

Meld je aan
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box