Kazerne Dinxperlo

Over de kazerne

Welkom op de website van brandweer Dinxperlo.

Wij maken deel uit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Korps Dinxperlo bestaat op dit moment uit ca. 24 personen, die 24 uur per dag klaar staan om u te helpen bij brand, een ongeval of ander incident. Tevens hebben wij op werkdagen een stuk verzorgingsgebied in Duitsland. Ons buurkorps in Suderwick heeft overdag een matige bezetting en daarom rukken wij uit bij spoedmeldingen (prio 1)  samen met de beroepskrachten uit Bocholt en eventueel 1 tankautospuit (TS) vanuit Suderwick.

Het korps heeft de beschikking over de volgende voertuigen/teams:

 • 06-6131, als 1e uitrukvoertuig, voorzien van 2 stralen One-seven (Druk Lucht Schuim systeem) en 1 hogedruk straal (water).
 • 06-9402, tevens beschikken wij over een dienst bus, voor personen vervoer en FRB uitrukken.

Brandweer Dinxperlo beschikt verder over een First Responder Brandweer (FRB team). Dit team wordt ingezet bij reanimaties in het verzorgingsgebied en bestaat uit minimaal 4 brandweermensen die de ambulance assisteren bij reanimaties en meestal als 1e voertuig ter plaatse zijn waarmee de overlevingskans van het slachtoffer vele malen groter wordt. Het voertuig is uitgerust met een Automatische Externe Defribilator (AED) en overige materialen/hulpmiddelen om levensreddende handelingen te kunnen uitvoeren. De FRB is een samenwerking met de RAV (regionale ambulance voorziening)

Brandweer Dinxperlo heeft verder geen regionale specialistische taken.

Crossfire

In het kader van project Crossfire wordt de haalbaarheid onderzocht om de brandweerkorpsen van Dinxperlo en Suderwick samen in één kazerne te stallen. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.dinxperwick.info/nl/crossfire-brandweer-project/.

 

Wij zoeken vrijwilligers

Brandweer Dinxperlo bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé situatie bij een alarmering naar de brandweerkazerne spoeden om hulp te bieden bij branden of hulpverlening bij ongevallen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Dinxperlo. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen of zij die in Dinxperlo werken en overdag van hun werkgever mogen uitrukken met nadruk wordt gevraagd om te reageren. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.
Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

• Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Dinxperlo beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook vrouwen zijn welkom

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Ook vrouwen uit Dinxperlo wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact op via brandweerpostDinxperlo@vnog.nl

Word onze collega

Ben jij de ideale brandweerman/-vrouw?

 • Help jij graag andere mensen?
 • Beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke conditie?
 • Ben je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld?
 • Kun je improviseren en beschik je over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel?

Wat krijg je ervoor?

 • Opleidingen en trainingen
 • BHV-certificaat
 • Een sociale en actieve vrijetijdsbesteding
 • Kameraadschap
 • Aantrekkelijke vergoeding: vaste jaarvergoeding, uurvergoeding voor deelname aan oefeningen, bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening

Wie zoeken wij?

 • Man of vrouw vanaf 18 jaar
 • Woont of werkt op maximale afstand van 4 minuten vanaf de brandweerkazerne
 • Goede lichamelijke- en fysieke conditie
 • Teamplayer / saamhorigheid / kameraadschap
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Minimaal een VMBO-diploma
 • Sportief, aanpakker en geen last van hoogte- en engtevrees
 • Bereid om de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma's te behalen
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box