Kazerne De Valk

Over de kazerne

In het hart van de Veluwe ligt De Valk, een prachtig dorpje in de gemeente Ede. Omgeven door natuur, met uitgestrekte bossen en heidevelden, is De Valk de ideale plek voor wie van rust en landelijk leven houdt. Dit kleine dorp, rijk aan agrarische geschiedenis en karakteristieke boerderijen, ademt een sfeer van gemeenschap en saamhorigheid.

Met veel natuur en landbouw komen we als brandweerpost voor veel verschillende uitdagingen te staan. Hierdoor zijn onze uitrukken heel anders dan die van de brandweer in een stadse omgeving. Van dieren die vastzitten, ongevallen met recreanten in het uitgestrekte natuurgebied en uitdagende branden, onze ploeg is getraind voor elke situatie.

 

De mensen maken de post
De brandweerpost De Valk, opgericht in 1946 en steeds verder uitgebouwd, staat als een baken van betrokkenheid in de gemeenschap. Met 16 brandweerlieden vormen wij een hecht team dat aanvoelt als familie. We zijn trots op onze agrarische roots en zetten ons met hart en ziel in voor de veiligheid van ons dorp.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in De Valk zijn we gespecialiseerd in:

  • Vee-reddingen: Met speciale pakken en takels zijn we uitgerust om zelfs in de moeilijkste omstandigheden dieren te redden. We zijn niet alleen goed opgeleid, maar ook enorm toegewijd aan deze unieke en belangrijke taak. Het is een essentiële vaardigheid in onze landelijke omgeving.

Een warme band met De Valk
De Valk mag dan klein zijn, de gemeenschapszin is groot. De bewoners waarderen onze inzet enorm en tonen dit met kleine attenties en veel dankbaarheid. Ons team is een betrouwbaar onderdeel van deze hechte gemeenschap, waar mensen altijd voor elkaar klaarstaan. Als vrijwilliger staat de pieper 24 uur per dag aan waarbij iedereen de vrijheid heeft om een oproep te accepteren of af te wijzen, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden. Onze opkomst is altijd hoog, wat aantoont hoe toegewijd elk lid van onze ploeg is.

 

Voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In De Valk hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit met een veeredtakel: Om effectief te kunnen reageren op de diverse uitdagingen in ons verzorgingsgebied.
  • Multi-inzetbaar brandweer voertuig: Om snel ter plaatse te kunnen zijn bij medische noodgevallen zoals reanimaties of ongevallen

 

Samen sterk
De kracht van onze post ligt in de teamgeest. We zijn niet alleen collega’s, maar ook vrienden die samen sporten, mountainbiken, en regelmatig gezamenlijke etentjes en uitjes organiseren. Deze activiteiten versterken onze band en zorgen voor een uitstekende samenwerking in noodsituaties. Bij de brandweer beleven we af en toe intense momenten. Zo herinneren we ons een tragisch ongeval op een zaterdagavond, waarbij onze snelle en toegewijde actie levensreddend was. Deze ervaringen benadrukken het belang van onze rol en de noodzaak om klaar te staan als vrijwilligers. Onze sterke onderlinge band zorgt voor een fijne, open sfeer waardoor we goed met deze situaties kunnen omgaan.

 

Meld je aan als vrijwillige brandweer in De Valk
Brandweerpost De Valk is een plaats waar passie voor het vak, liefde voor de gemeenschap en de wil om te helpen samenkomen. Wil jij ook deel uitmaken van dit bijzondere team en samen met ons zorgen voor de veiligheid van De Valk? Neem dan contact op en word onderdeel van onze brandweerfamilie. Samen maken we het verschil in De Valk!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box