Kazerne De Krim

Over de kazerne

Bij kazerne De Krim zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Een gezellige club waar brandweervrijwilligers voor elkaar staan, om elke klus samen tot een goed einde te brengen. Wij vertegenwoordigen ook een groot deel van Drenthe als ons uitrukgebied, met delen van zowel post Hoogeveen als post Coevorden, naast ons eigen toegewezen gebied.

 

 

Informatie over kazerne De Krim:

Bij kazerne De Krimwerken 10 vrijwilligers

Kazerne De Krim beschikt over een tankautospuit

We oefenen elke week op maandagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box