Kazerne Cuijk

Over de kazerne

Brandweer Cuijk is een korps dat bestaat uit 26 vrijwilligers. Al onze vrijwilligers verschillen. We hebben actievelingen, festivalgangers, rustzoekers en jonge ouders. We zijn collega’s met verschillende achtergronden, opleidingen, culturen en geaardheden. Deze verschillen geven onze kazerne kleur. Sterker nog, deze diversiteit omarmen wij juist. Dus wie je ook bent, jij bent welkom binnen onze brandweer.

De brandweerkazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mensen die wonen of (thuis)werken in Cuijk of omliggende dorpen. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Cuijk!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voertuigen en specialismen

Brandweer Cuijk beschikt over twee tankautospuiten (21-0831 & 21-0832) en een redvoertuig (21-0851). Naast deze voertuigen beschikken wij ook nog over de snelle interventie boot (21-0811), een bijbehorende bus en een verkenningsgroep gevaarlijke stoffen.

Meer weten over Brandweer Cuijk?

Via Facebook en Instagram houden we je op de hoogte van alle activiteiten van onze kazerne. We delen informatie over het korps, voertuigen, oefeningen, wedstrijden en open dagen. Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Neem gerust contact op met onze kazernecommandant Willy van Thiel, w.vanthiel@brwbn.nl Of kom eens langs op onze kazerne! Wekelijks oefenen wij op woensdagavond.

Brandweer team Cuijk

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box