Kazerne Den Burg

Over de kazerne

Post Den Burg bestaat uit 47 brandweervrijwilligers, waarvan 35 ‘repressief’. Dat betekent dat zij mogen uitrukken naar incidenten. Zij zijn hard nodig, want bij een groot incident zijn er zo’n 26 vrijwilligers nodig om alle zeilen bij te zetten! De post zet zich in bij brand en het redden van mensen en dieren. Daarvoor hebben ze veel voertuigen in bezit én gespecialiseerd in diverse technieken. Op Texel is het namelijk belangrijk om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen, voordat eventueel post Den Helder kan komen om te helpen. Texel is een prachtig eiland met veel natuur, water, evenementen én toerisme. Naast natuurbrandbestrijding zetten de brandweervrijwilligers zich in voor (kleine) luchtvaartincidenten, scheepsbrandbestrijding en een nauwe samenwerking met de KNRM.

Veel voertuigen en specialismen

Naast de basis tankautospuit is de post in het bezit van onder meer een redvoertuig, waterwagen en diverse voertuigen die speciaal zijn gemaakt om natuurbranden te bestrijden. Deze kunnen over onverhard terrein rijden en hebben specifiek tools om te blussen. Bovendien verzorgt post Den Burg hun eigen arbeidshygiëne; na iedere uitruk wassen zij hun pakken en materialen zelf. Ook vullen zij hun eigen ademlucht; de post heeft een compressor en vulstation.

Jeugdbrandweer Texel

Ook is er een jeugdbrandweerploeg actief bij post Den Burg, die begeleiding krijgen vanuit de volwassen post. Een mooie kweekvijver voor jonge brandweerhelden en –heldinnen in spé.

Diverse activiteiten

Elke maandagavond komt de ploeg bijeen voor hun wekelijkse oefenavond. Daarnaast is het mogelijk om op de post te sporten; er is een kleine sportruimte met diverse sporttoestellen. Tenslotte heeft de post een actieve personeelsvereniging die jaarlijks leuke activiteiten organiseert.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de Facebookpagina van de brandweer op Texel!

 

 

Brandweer den burg groepsfoto

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box