Kazerne Zwaag

Over de kazerne

Brandweer Zwaag bestaat uit ongeveer 27 leden waarmee we 24/7 een tankautospuit en vanaf medio 2023 ook de ondersteuning bij incidenten binnen team West-Friesland voor ademlucht en arbeidshygiëne paraat houden. De leeftijdsopbouw van onze post varieert tussen de 18 en de 65 jaar.

Sinds 2011 heeft de post als uitvalsbasis de huidige locatie op de Oude Veiling 57 in Zwaag. We hebben hierdoor een relatief moderne kazerne. In de kazerne zijn ook werkplekken voor thuiswerkende vrijwilligers of beroepscollega’s, die zo de paraatheid van de post kunnen verhogen. Eén deel van onze post bestaat uit personen die wonen en werken in het dorp, een ander deel van de personen is ook beroepsmatig aan de veiligheidsregio verbonden als medewerker bij bijvoorbeeld de ambulancedienst, brandweer of meldkamer.

De post heeft jaarlijks gemiddeld 130 incidenten. Het grootste deel bestaat uit de ‘klassieke’ branden of ongevallen, maar een steeds groter deel van de incidenten betreft het bieden van hulp aan personen bij liftopsluitingen en bij tilassistentie, waarbij we samenwerken met de ambulancedienst.

De vrijwillige brandweer iets voor jou?

Brandweer Zwaag is op zoek naar nieuwe leden om de brandweerploeg te versterken. Je bent welkom om tijdens onze oefenavond een vrijblijvend kijkje te komen nemen in onze kazerne. Meld je vrijblijvend aan via dit formulier.

Wil je meer weten over de vrijwillige brandweer? Neem een kijkje op www.brandweervrijwilligerworden.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box