Kazerne Zuidwolde

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Zuidwolde!

Brandweer Zuidwolde is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van 18 enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Uitrukken bestaan ongeveer even vaak uit hulpverlening als uit het blussen van brand. Voor een uitruk ben je vaak een uur weg, maar soms is dat langer en wordt een hele nacht doorgewerkt. Brandweerwerk is teamwerk. Elke klus klaar je samen met het team: je staat er nooit alleen voor. Ieder heeft zijn eigen sterke kanten en krijgt de ruimte deze te ontwikkelen. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou is?

Maak je interesse kenbaar of kom kennismaken met de taak en het team! Spreek een brandweervrijwilliger aan, kom langs of mail de post via brw-zuidwolde@vrd.nl.

Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box