Kazerne Rolde

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Rolde!
Brandweer Rolde is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van 18 enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Terug in de tijd
Brandweer Rolde kent een lange geschiedenis. In een krantenartikel van 29 juni 1889 is te zien dat een oude brandspuit is verhuisd van Rolde naar Grolloo. Brandweer Rolde was een zelfstandige kazerne van de gemeente Rolde, maar in 1998 is de kazerne gefuseerd in de gemeente Aa & Hunze met de kazernes Gieten, Annen, Rolde en Gasselternijveen. Later zijn deze posten onderdeel geworden van Veiligheidsregio Drenthe.

Brandweerwerk is uitdagend werk
Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

Ben je benieuwd of brandweerwerk iets voor jou is?
Maak je interesse kenbaar of kom kennismaken met de taak en het team!
Spreek een brandweer collega aan, kom langs of mail de post via brw-rolde@vrd.nl.

Meer informatie over brandweervrijwilliger worden vind je hier.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box