Kazerne Obdam

Over de kazerne

Brandweer Obdam bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die letterlijk voor elkaar ‘door het vuur gaan’ en daarnaast allemaal in de buurt van Obdam wonen. Naast het zijn van brandweervrijwilliger heeft iedereen een alledaagse baan. De één is leraar, de ander agrariër, enzovoort. Als de pieper gaat, komen alle gemotiveerde vrijwilligers zo snel mogelijk naar de kazerne. Het ene moment ben je nog lekker aan het werk en 10 minuten later sta je ergens een brand te blussen.

Als er een melding binnenkomt, moet je binnen +/- 4 minuten in de kazerne staan. Hier kleed je je snel om en vervolgens spring je samen met je collega’s in de brandweerauto en ga je op weg naar het incident. De ene keer help je een dier in nood, de andere keer blus je een brand. Ook komen we in actie om bijvoorbeeld de ambulance en de politie te ondersteunen. Zodra de inwoner hulp nodig heeft, komen wij in actie!

Beschikbaarheid

Via de pager kan je je agenda bijhouden met betrekking tot je beschikbaarheid. Zo kan er van tevoren gezien worden wanneer je niet beschikbaar bent. Je kan uiteraard niet altijd beschikbaar zijn maar we verwachten natuurlijk wel dat je voldoende beschikbaar bent om te kunnen uitrukken. Uiteraard staat er een vergoeding tegenover voor je oefen-/opleidingsuren en uitrukken.

De vrijwillige brandweer iets voor jou?

Brandweer Obdam is op zoek naar nieuwe leden om de brandweerploeg te versterken. Je bent welkom om tijdens onze oefenavond een vrijblijvend kijkje te komen nemen in onze kazerne. Meld je aan via dit formulier.

Wil je meer weten over de vrijwillige brandweer? Neem een kijkje op www.brandweervrijwilligerworden.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box