Kazerne Abbekerk

Over de kazerne

De brandweerkazerne in Abbekerk wordt bemand door enthousiaste vrijwilligers uit omliggende dorpen. Naast de vrijwillige brandweer hebben deze korpsleden een alledaagse baan, bijvoorbeeld als docent, veehouder, timmerman of elektromonteur. Als vrijwilliger zit je dus niet te wachten op de kazerne totdat de pager gaat: het kan zomaar zijn dat je boodschappen aan het doen bent of werkzaamheden uitvoert binnen je bedrijfstak wanneer de pager gaat.

Zodra er een alarmering binnenkomt op de speciale brandweerpager, moet je binnen 4 minuten op de kazerne kunnen arriveren om samen met je collega’s van de kazerne richting het incident te gaan. Denk aan brandende objecten, hulpverlening bij auto-ongevallen, dieren in nood, tilassistentie voor de ambulance en stormschade. Zodra de inwoner hulp nodig heeft, staan wij paraat!

Beschikbaarheid

De pagers zijn gekoppeld aan een digitale agenda. Hierin kun je van tevoren aangeven wanneer je niet beschikbaar bent. De naam ‘brandweervrijwilliger’ is niet altijd een goede omschrijving. Voor de oefen-/opleidingsuren en uitrukken krijg je een financiële vergoeding. Echter verwachten we ook dat je voldoende tijd paraat bent om uit te kunnen rukken.

Oefenavond brandweer Abbekerk

Brandweer Abbekerk is op zoek naar nieuwe leden om de brandweerploeg te versterken. Kom langs op de open oefenavond op maandag 3 oktober om 19.30 uur en ontdek hoe ook jij de brandweer kan versterken!

Meer weten?

Johan Haijema
Postcommandant Abbekerk

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box