Kazerne Boxmeer

Over de kazerne

Brandweer Boxmeer is een korps dat bestaat uit ruim 30 vrijwilligers. De kazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de kazerne. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. Vrijwilligers worden opgeroepen en komen naar de kazerne.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Boxmeer!

Enthousiast geworden, heb je interesse of wil je meer weten? Kijk dan snel op de volgende pagina:

:Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Maak je interesse kenbaar en neem contact met ons op via a.degraaf@vrbn.nl of 06-18025886 Of kom eens langs op de kazerne!

Brandweer Boxmeer heeft op dinsdagavond de wekelijkse oefenavond.

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt over twee tankautospuiten (roepnummer 21-0631 en 21-0632), een regionaal hulpverleningsvoertuig (voertuignummer 21-0671) en een manschappen bus.

In veiligheidsregio Brabant Noord zijn er 6 hulpverleningsteams beschikbaar op afroep voor de gehele regio. Wij assisteren dan bij ongevallen met bijvoorbeeld vrachtwagens of complexe beknellingen. Ook worden we ingeschakeld voor het afschermen van ongevallen of andere hulpverleningssituaties. Ons hulpverleningsvoertuig is uitgerust met extra spullen en apparaten die een standaard tankautospuit niet voor handen heeft.

Meer weten over Brandweer Boxmeer?

Via de Facebook pagina van Brandweer Boxmeer houden we je op de hoogte. We delen informatie over inzetten, het korps, voertuigen, oefeningen en activiteiten. Ook hebben wij een online fotobank waar veel foto’s uit het verleden en van nu te vinden zijn.

Brandweer Boxmeer

Materieel in kazerne Boxmeer

Tankautospuit

Lees meer overTankautospuit
2

Hulpverleningsvoertuig

Lees meer overHulpverleningsvoertuig
1
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box