Kazerne Boxmeer

Over de kazerne

Post Boxmeer is een korps dat bestaat uit ruim 30 vrijwilligers. De kazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de kazerne. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. Vrijwilligers worden opgeroepen en komen naar de kazerne.

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Maak je interesse kenbaar en neem contact met ons op via a.degraaf@brwbn.nl of 06-18025886 Of kom eens langs op de kazerne!

Post Boxmeer heeft op dinsdagavond de wekelijkse oefenavond.

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt over twee tankautospuiten (roepnummer 21-0631 en 21-0632), een regionaal hulpverleningsvoertuig (voertuignummer 21-0671) en een manschappen bus.

In veiligheidsregio Brabant Noord zijn er 6 hulpverleningsteams beschikbaar op afroep voor de gehele regio. Wij assisteren dan bij ongevallen met bijvoorbeeld vrachtwagens of complexe beknellingen. Ook worden we ingeschakeld voor het afschermen van ongevallen of andere hulpverleningssituaties. Ons hulpverleningsvoertuig is uitgerust met extra spullen en apparaten welke een standaard tankautospuit in voorhanden heeft.

Meer weten over Brandweer Boxmeer?

Via de Facebook pagina van Brandweer Boxmeer houden we je op de hoogte. We delen informatie over inzetten, het korps, voertuigen, oefeningen en activiteiten. Ook hebben wij een online fotobank waar veel foto’s uit het verleden en van nu te vinden zijn.

Brandweervrijwilliger kazerne Boxmeer

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box