Kazerne Boekel

Over de kazerne

Brandweer Boekel is een korps dat bestaat uit 24 vrijwilligers. Ons verzorgingsgebied kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de kazerne. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. Vrijwilligers worden opgeroepen en komen naar de kazerne.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Boekel!

Word brandweer bij brandweer Brabant-Noord

Voertuigen en specialismen

De brandweerkazerne in Boekel beschikt over een tankautospuit (roepnummer 21-0531), een voertuig voor het Technisch Takel Team (roepnummer 21-0573) en een manschappen bus.

Technisch Takel Teams worden regionaal ingezet ter ondersteuning van andere korpsen bij incidenten die te maken hebben met het redden van grote (huis)dieren in besloten ruimten of andere moeilijk bereikbare plaatsen. Brandweer Brabant-Noord heeft twee Technische Takel Teams: Boekel en Berlicum.

Interesse in de brandweerwereld?

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Maak je interesse kenbaar en neem contact met ons op via t.vogelsangs@brwbn.nl (kazernecommandant). Of kom eens langs op de kazerne! Brandweer Boekel heeft op donderdagavond de wekelijkse oefenavond.

Ook ben je op Zondag 15 september van harte welkom bij de veiligheidsdag van Brandweer Boekel!

Meer informatie volgt.

Open dag Brandweer Boekel

Brandweer Boekel

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box