Kazerne Berlicum

Over de kazerne

Brandweer Berlicum is een korps dat bestaat uit ruim 20 vrijwilligers. De kazerne kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de kazerne. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden, een dankbare taak!

Vrijwilliger zijn bij de brandweer is goed te combineren met een ‘gewone’ baan. De opleiding is hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Het verschil met de beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben bij de brandweer en op de kazerne aanwezig zijn. Vrijwilligers worden opgeroepen en komen naar de kazerne.

Ben je benieuwd of de wereld van de brandweer iets voor jou is? Maak je interesse kenbaar en neem contact met ons op. Of kom eens langs op de kazerne!
Brandweer Berlicum heeft op maandagavond de wekelijkse oefenavond.

Word vrijwilliger bij de brandweer!

De brandweer staat 24/7 paraat en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil jij je hiervoor inzetten? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren als brandweervrijwilliger bij brandweer Berlicum!

Word vrijwilliger bij de brandweer

Voertuigen en specialismen

De kazerne beschikt over één tankautospuit (roepnummer 21-0431), een Technisch Takel voertuig – ook wel veetakel genoemd – (roepnummer 21-0473) en een manschappenbus.

In veiligheidsregio Brabant Noord zijn er twee Technische Takel Teams: Berlicum en Boekel. Technische Takel Teams worden regionaal ingezet ter ondersteuning van andere korpsen bij incidenten die te maken hebben met het redden van grote (huis)dieren in besloten ruimten of andere moeilijk bereikbare plaatsen en het repressief optreden in besloten ruimten, zoals putten, (gier)kelders, waterbassins en dergelijke.

Meer weten over Brandweer Berlicum?

Via de Facebook pagina en het Instagram account van Brandweer Berlicum houden we je op de hoogte van alle activiteiten van Brandweer Berlicum. We delen informatie over inzetten, het korps, voertuigen, oefeningen en activiteiten.

Post Berlicum

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box