Kazerne Bergentheim

Over de kazerne

Bij kazerne Bergentheim zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

“Wij zijn een klein en hecht team, en dankzij de grote variatie aan achtergronden qua kennis, opleiding en werkervaring versterken we elkaar. Daarnaast hechten we veel waarde aan gezelligheid tijdens de oefenavonden en teambuildingsactiviteiten.”

Kazerne Bergentheim

Kazerne Bergentheim

Informatie over kazerne Bergentheim:

Bij kazerne Bergentheim werken 18 vrijwilligers

Kazerne Bergentheim beschikt over een tankautospuit

We oefenen elke week op woensdagavond

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box