Kazerne Bennekom

Over de kazerne

Bennekom, een dorp omgeven door natuur en een sterk gevoel van gemeenschap, is een speciale plaats voor onze brandweer. Dankzij de bijzondere locatie, omringd door de schitterende natuur en dichtbij een aantal grote steden, biedt Bennekom een mooie combinatie van stad en land. Als brandweer van Bennekom zijn we altijd paraat om in actie te komen bij de meest diverse situaties. Met onze nieuwe centraal gelegen post in het hart van Bennekom, zijn we een opvallend en makkelijk bereikbaar punt in het dorp.

Elk jaar handelen we gemiddeld tussen de 100 en 150 uitrukken af, waarbij we hele uiteenlopende situaties tegenkomen. Van natuurbranden tot reanimaties en van verkeersongevallen tot ingewikkelde situaties met gevaarlijke stoffen. Ons verzorgingsgebied, dat zich uitstrekt van Wageningen tot Veenendaal, is groot en uitdagend, met zowel natuur, water, zware industrie als spoorlijnen.

 

Onze post
Bij onze brandweerpost in Bennekom vormen de 18 toegewijde vrijwilligers, waaronder 17 mannen en 1 vrouw, een hechte groep. Ons team is een mooie mix van jonge energie en ervaren wijsheid, en dat is precies wat we nodig hebben. Iedereen, van ondernemer tot werknemer, brengt zijn eigen unieke vaardigheden mee. Die extra vaardigheden komen bovenop de certificeringen als volledig opgeleide brandweer. Dat maakt ons extra sterk in wat we doen: klaarstaan voor iedereen in Bennekom.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. in Bennekom zijn we gespecialiseerd in:

  • Natuurbrandbestrijding: Onze speciaal uitgeruste voertuig en getrainde ploeg is klaar voor elke natuurbrand in ons uitgestrekte natuurgebied. Wanneer de nood hoog is, zetten we ons in bij natuurbranden door heel Nederland.

Een warme band met Bennekom
Bij de brandweer maken we geen onderscheid tussen vrijwilligers en beroepsbrandweerlieden als het gaat om kwalificaties en inzet. Onze ploegleden krijgen dezelfde opleidingen, trainingen en certificeringen als beroepsbrandweerlieden. Dit zorgt voor een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en onderling vertrouwen binnen ons team. Dit gevoel wordt versterkt doordat we actief zijn in ons eigen gebied. Soms is het confronterend om bekenden te helpen, maar boven alles verhoogt het onze motivatie.

 

Onze voertuigen
Elk voertuig heeft zijn eigen belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid in de regio. In Bennekom hebben we de volgende voertuigen op de kazerne staan:

  • Tankautospuit 4×4:  Dit robuuste en wendbare voertuig kan rijdend blussen en beweegt zonder moeite door rul zand en lastig terrein. Daarnaast is de wagen ook ingericht voor woningbranden. Zo treden we snel en succesvol op bij zowel woning- als natuurbranden.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Deze snelle bus is inzetbaar voor veel situaties en gebruiken we voornamelijk om snel uit te rukken bij reanimaties en andere medische noodsituaties.

 

Samen sterk
Iedereen, van de jongste tot de oudste, draagt bij met zijn of haar eigen kennis en kunde. We zijn trots op elkaar en wat we samen bereiken. Iedere donderdagavond oefenen we samen, niet alleen om onze vaardigheden te verbeteren, maar ook om onze band te versterken. Want in Bennekom doen we het samen. We zijn niet alleen collega’s; we zijn een hechte groep die op elkaar kan rekenen. Dit is heel belangrijk, vertrouwen is tijdens ons werk van levensbelang.

 

Meld je aan bij de post in Bennekom
We zijn er trots op dat we onze passie kunnen uitoefenen in ons eigen gebied, waardoor we heel dicht bij de gemeenschap in Bennekom staan. We zijn desondanks altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als je gepassioneerd en enthousiast bent over veiligheid en het welzijn van Bennekom en deel wilt uitmaken van een hecht team met een missie, nodigen we je van harte uit om je aan te melden bij onze brandweerpost. Samen ondersteunen we Bennekom en omgeving.

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box