Kazerne Bemmel

Over de kazerne

In Bemmel, een knus dorp in het oostelijke deel van Gelderland, zet onze brandweerpost zich continu in voor de veiligheid van de gemeenschap. Dit dorp, dat deel uitmaakt van de grotere gemeente Lingewaard, ligt vlak bij de levendige rivier de Waal en is omgeven door prachtige landbouwgebieden en groene velden. Door deze omgeving staan wij als brandweer regelmatig voor uitdagende situaties met zowel stedelijke als landelijke incidenten.

In een noodsituatie telt elke seconde. Daarom zijn we in Bemmel 24/7 beschikbaar. Of het nu gaat om noodsituaties op de snelwegen A15 en A325, incidenten langs de Rijn of uitdagingen op de Betuwelijn, onze vrijwilligers staan altijd klaar. De vakanties worden zelfs onderling afgestemd om altijd een goede inzetbaarheid te kunnen garanderen. Met jaarlijks 90 tot 100 uitrukken is de inzetbaarheid ontzettend belangrijk.

 

De mensen maken de post
Bij ons werken 19 mannen, hoewel we onze deuren ook graag openen voor vrouwen die deze passie delen. Ons team is een mooie verzameling van verschillende leeftijden en achtergronden, variërend van 34 tot 55 jaar. Van ondernemers tot bouwvakkers, iedereen brengt zijn eigen waardevolle inzicht en kunde mee. Dat maakt ons sterk, veelzijdig en bovenal een hechte groep.

 

Onze specialisaties
Elke brandweerpost heeft zijn eigen expertise en specialisaties. In Bemmel zijn we gespecialiseerd in:

  • Oppervlaktereddingen: Ons oppervlaktereddingen team rukt uit bij ongelukken op en om het water. We zijn getraind voor alle denkbare noodsituaties die zich rond de oppervlakte van het water bevinden, een belangrijke taak gezien de waterrijke omgeving van Bemmel.

Een warme band met Bemmel
Onze betrokkenheid bij Bemmel voelt als een tweede familie. We zijn meer dan brandweerlieden; we zijn actieve deelnemers in de gemeenschap. Tijdens Koningsdag, de Sinterklaasintocht of bij het geven van voorlichting over brandpreventie. We dragen ons steentje bij en doen er alles aan om de veiligheid en het welzijn van elke inwoner te waarborgen.

 

Voertuigen
Elk voertuig speelt een cruciale rol in het garanderen van veiligheid in ons gebied. In Bemmel beschikken we over:

  • Tankautospuit: De moderne en veelzijdige brandweerauto, volledig ingericht voor iedere brandweeruitruk.
  • Reserve tankautospuit: Wordt ingezet bij langdurige inzetten en dient als reservevoertuig voor de gehele regio.
  • Multi-inzetbaar brandweervoertuig: Gebruikt voor oppervlaktereddingen en het vervoeren van noodzakelijk materieel voor waterincidenten. Daarnaast rukken we hiermee ook uit voor medische ongevallen zoals reanimaties.
  • Motorspuitaanhanger: Wordt ingezet voor brandbestrijding in gebieden met beperkte waterbronnen. De pomp op de aanhanger kan van hele verre afstanden water oppompen.
  • Dompelpompaanhanger: De dompelpomp gebruiken we om water uit open bronnen in blusleidingen- of slangen te pompen voor effectieve inzet bij grootschalige brand
  • Aanhanger met oefenmateriaal: Een aanhanger met oefenmateriaal die we gebruiken tijdens oefeningen om onze vaardigheden te trainen.

 

Samen sterk
Als vrijwilligerskorps zijn we meer dan parttime collega’s; we zijn vrienden. We delen niet alleen deze bijzondere band tijdens de inzetten maar ook tijdens de mooie momenten daarbuiten. Van een gezellige barbecue tot het helpen met winterbanden wisselen, elke activiteit versterkt onze band en draagt bij aan de onderlinge verbinding van onze ploeg.

 

Word deel van ons team in Bemmel
Ben jij geïnteresseerd in een passie als vrijwillige brandweer? Je aansluiten bij de brandweer is een dankbare, uitdagende hobby waarbij je ontzettend veel leert. Daarnaast krijg je naast de waardering uit de gemeenschap ook een mooie financiële waardering voor je inzet. Help ons het verschil te maken in Bemmel!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box