Kazerne Bathmen

Over de kazerne

Bij kazerne Bathmen zijn alleen brandweervrijwilligers actief. Brandweervrijwilligers hebben een baan en daarnaast zijn zij vrijwilliger bij de brandweer. Voor hen gelden dezelfde eisen voor opleiden en oefenen als bij de beroepskrachten in Deventer en Zwolle. Het grootste verschil is dat vrijwilligers niet op de kazerne paraat staan, maar bij een alarm vanuit hun werk of thuis naar de kazerne komen en dan pas uitrukken. Omdat een vrijwilliger in 4 minuten op de kazerne moet zijn, kunnen zij binnen 5 minuten na het alarm uitrukken.

Kazerne Bathmen is een hechte en gezellige post en is een goede afspiegeling van de dorps-/plattelandsgemeenschap. ‘Vake be’j te bange’ is een mooie uitdrukking die veel wordt gebruikt in de post.

Kazerne Bathmen

Informatie over kazerne Bathmen:

Bij kazerne Bathmen werken 24 vrijwilligers

Kazerne Bathmen beschikt onder andere over een WTS500 en een veetakel.

De vaste oefenavond is op maandag

Werken bij de brandweer

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie. Meer weten over het werk, de opleiding en vergoedingen die je als brandweervrijwilliger krijgt?

Ga naar de pagina werken bij Brandweer IJsselland
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box