Kazerne Assen-West

Over de kazerne

Welkom op de pagina van Brandweer Assen-West

Brandweer Assen-West is één van de 36 brandweerposten in Drenthe en valt onder Veiligheidsregio Drenthe. De post kan rekenen op de inzet van enthousiaste vrijwilligers: betrokken mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in de omgeving van de post. Het brandweerwerk voeren zij uit naast hun dagelijkse activiteiten en werkzaamheden; een dankbare taak!

Brandweerwerk is uitdagend werk

Klaarstaan voor je buren, je dorp en de gemeenschap waarin je leeft wanneer dat nodig is, dát is wat brandweerwerk inhoudt. Het werk bij de brandweer levert actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling en dankbare inwoners op. Brandweer is waardering.

Reguliere brandweerzorg

De taken van de brandweer (manschap) betreffen onder andere de hulpverlening bij incidenten en het bestrijden van branden. Je helpt mens en dier, wanneer dat nodig is.

Duikteam Assen

Naast de reguliere brandweerzorg beschikt brandweer Assen-West ook over een duikploeg. Deze wordt onder andere ingezet bij een auto of persoon te water, maar ook bij andere calamiteiten die zich op- of onderwater afspelen. Samen met brandweer Emmen verzorgt ons duikteam de duikuitrukken in de provincie. De taken van brandwacht en brandweerduiker waren eerder op zich staand, maar worden steeds vaker gecombineerd.

Kijk hier naar een filmpje van de collega’s van Veiligheidsregio IJsselland, om een indruk te krijgen van de taken van een brandweerduiker.

Wil jij ook iets betekenen?

Dat kan vanaf werk of vanuit huis. Liefst ben je vaak beschikbaar, maar laat werk of privé dat bij een melding niet toe, dan is die ruimte er ook. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niet, want je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren! Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug: actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box