Kazerne Amstelveen

Over de kazerne

Welkom bij kazerne Amstelveen! 

Amstelveen is één van de 18 brandweerkazernes in de regio Amsterdam-Amstelland. In Amstelveen werken zowel vrijwilligers als beroeps.

Wij zoeken collega’s!

Of er nu een brand geblust moet worden of een dier in nood gered, bij de brandweer sta je iedere keer klaar om een ander te helpen. In een enthousiast team sta je paraat, werk je samen tijdens een uitruk en kun je zo echt iets betekenen voor jouw omgeving. Je komt niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat mensen en dieren 365 dagen per jaar, 24 uur per dag op de brandweer kunnen rekenen.

Bezoek de pagina Ik meld me aan!

“Als mijn pieper gaat neemt een andere collega het werk over. Dat gaat prima!”

Parttime brandweerprofessional worden, is dat iets voor jou?

Om brandweerman of -vrouw te worden hoef je je baan niet op te geven. Het is namelijk goed te combineren met je huidige werk of studie. Elke week kom je op een vaste avond naar de kazerne om te oefenen. Daarnaast begin je met een interne opleiding. Ondertussen leer je het brandweerwerk al van dichtbij kennen, want als ‘aspirant’ (brandweerman/vrouw in opleiding) ga je ook al mee tijdens uitrukken.

Bezoek de pagina Ik meld me aan!

“Mijn werkgever is positief over mijn functie bij de brandweer, hij vindt het bijzonder wat wij doen.”

Een volledige brandweeropleiding plus vergoeding

De basisopleiding tot manschap A duurt anderhalf jaar, één avond in de week en op zaterdag. Naast je opleiding is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider.Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Bezoek de pagina Ik meld me aan!

“Ik kan mijn uitdaging bij de brandweer prima combineren naast mijn studie.”

Reageren

Woon je op enkele minuten afstand van de brandweerkazerne en wil je weten wat het betekent om parttime brandweerprofessional te worden? Wij vertellen het je graag persoonlijk! Vul dan het Ik meld me aan! formulier in om met ons in contact te komen.

Bezoek de pagina Ik meld me aan!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box