Kazerne Amersfoort-noord

Over de kazerne

Eind jaren 80 werd Amersfoort een zogenaamde  groeistad. Vooral in Amersfoort noord is er veel nieuwbouw gepleegd. De posten in de omliggende dorpen Hoogland en Hooglanderveen zijn toen opgeheven. Vanaf dat moment  wordt de brandweerzorg voor Amersfoort noord vanaf post Amersfoort noord gedaan. De post is geopend in 1992 op 17 april. De kazerne is ontworpen door de Amersfoortse stadsarchitect Bob Dogger en dateert van 1992. Hij werd op een zodanige plaats gebouwd dat de toen nieuwe wijk Kattenbroek goed te bestrijken was.

De post bedient het volgende uitrukgebied: De oostelijke helft van de wijk Nieuwland, de wijk Kattenbroek, het noordelijke deel van de wijk Zielhorst, de industrieterrein Calveen, het gehele gebied noord van de A1 , waarin onder andere de wijk Vathorst, de kern Hooglanderveen en delen van de rijksweg A1.

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en gedurende deze periode is de post op vele manieren in gebruik. Hieronder volgt een overzicht van de ‘gebruikers’ van de post.

Onze post bestaat volledig uit vrijwilligers. Op dit moment 30. Het leuke van een vrijwillige post is dat de achtergrond van iedereen verschillend is. Qua leeftijd zijn er collega’s van begin 20 tot in de 50, die zelf ook nog elders bij de brandweer werken,  die een eigen bedrijf hebben, die werken in de IT, in de bouw, of in het onderwijs. Dat maakt het vak van Brandweerman/vrouw zo leuk. Iedereen neemt z’n eigen kennis en ervaring mee en past dat ook toe binnen de Brandweer. Denk aan experts op het gebied van groenvoorziening die hun hand niet omdraaien voor het vellen van een grote boom tijdens een storm, en daar direct ook extra uitleg aan de andere collega’s geven zodat we nog meer leren dan waar onze normale training al in voorziet.

Brandweerpost Amersfoort-Noord heeft accounts op sociale media. Deze worden bijgehouden op persoonlijke titel en vertegenwoordigen niet de mening of visie van Veiligheidsregio Utrecht. Brandweerpost Amersfoort-Noord is te vinden op:

Facebook

Instagram

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box