Kazerne Alblasserdam

Over de kazerne

Help jij ons uit de brand?

Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Alblasserdam is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij ons team?

Je bent op je werk en je alarmontvanger gaat… een uitslaande brand bij jou in de buurt. Binnen een paar minuten schakel je om van je reguliere werk naar reddingswerk. Je komt snel in actie. Dag en nacht. De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw gemeente te garanderen.

Bij de brandweer in Alblasserdam zijn 31 vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepscollega’s. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk.

Wat kun je verwachten?

Een brandweervrijwilliger heeft een breed takenpakket. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto, een incident met gevaarlijke stoffen of het oplossen van stormschade. Als vrijwilliger volg je een basisopleiding voor manschap. Deze opleiding duurt ongeveer twee jaar. Daarnaast oefen je één avond per week zodat je de brandweertaken goed beheerst.

Wat bieden we?

We bieden brandweervrijwilligers de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele, afwisselende en uitdagende maar vooral gewaardeerde carrière bij de brandweer op te houden. Als brandweervrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding ook een wisselende vergoeding afhankelijk van het aantal oefenuren en daadwerkelijke uitrukken.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box