Kazerne Aalsmeer

Over de kazerne

Welkom bij kazerne Aalsmeer! 

Aalsmeer is één van de 18 brandweerkazernes in de regio Amsterdam-Amstelland. Kazerne Aalsmeer is ook een kazerne die door vrijwilligers wordt bemand.
Wat houdt in dat wanneer de pager gaat, de brandweermannen en vrouwen van hun werk of van thuis naar de kazerne gaan om daarvandaan uit te rukken naar een incident.
Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding van ons team vrijwillige brandweer om bij te dragen aan de veiligheid in Aalsmeer en Kudelstaart.

Ben je geïnteresseerd?

https://www.facebook.com/kazerneaalsmeer

 

Vrijwilliger iets voor jou? 

Kazerne Aalsmeer is een zogenoemde vrijwillige post. Dit betekent dat er geen permanente bezetting van de kazerne is, maar dat wij opkomen zodra de pager gaat.

Vrijwillig betekent niet dat jij het voor niets doet. De vrijwillige brandweer wordt betaald voor de uren die zij worden ingezet of een opleiding volgen en wanneer er geoefend wordt.

      • Je ontvangt een vergoeding per uur
      • Je krijgt een volledige opleiding

Kazerne Aalsmeer heeft gemiddeld 300 uitrukken op jaarbasis. Daarnaast wordt er veel geoefend. Elke maandagavond is er een oefenavond. Aan wat voor oefeningen kun je denken? Bijvoorbeeld een brandinzet draaien of iemand bevrijden uit een auto. Maar kazerne Aalsmeer heeft bijvoorbeeld ook een brandweerboot waar regelmatig mee geoefend wordt op de Westeinderplassen. Dus bij kazerne Aalsmeer zul je je nooit vervelen.

Bezoek de pagina Ik meld me aan!

De gevaren van koolmonoxide

Een echte sluipmoordenaar

Brandveilig wonen

Checklist voor een brandveilige woning

Elektrische apparatuur

Tips voor een brandveilig gebruik
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box