Het verhaal van Vinsent

Vinsent Snoeken

“In de 20 jaar dat ik nu bij de brandweer zit, is er best veel veranderd. Vroeger was het wat gemoedelijker, tegenwoordig zijn er meer regeltjes en protocollen waar je je aan moet houden. Onze inzetten zijn erg veelzijdig: het mooiste vind ik het helpen van mensen in nood (ongelukken) en het bevrijden van slachtoffers. En grote branden zijn natuurlijk altijd indrukwekkend.

Ik heb een eigen bedrijf in Ruinen en ben daardoor redelijk veel in het dorp. Natuurlijk gaat de pager ook wel eens als het even niet uitkomt; zijn er voldoende collega’s, dan ruk ik niet mee uit. Dit voorjaar moesten we voor een natuurbrand helemaal naar Roden. Ik was toen chauffeur op de auto en om zo’n eind te rijden met zwaailicht en sirene is toch wel bijzonder. Wat me ook bij blijft is het ongeval waarbij iemand bekneld zat en lastig bevrijd kon worden. Als je dan diegene bent die het slachtoffer er uiteindelijk toch uitkrijgt, geeft dat een heel goed gevoel.

Als je in Ruinen woont en/of werkt, denk er serieus over na om je aan te melden! De komende jaren stoppen enkele collega’s i.v.m. de leeftijd, dus nieuwe collega’s zijn van harte welkom! Het is een hele mooie “hobby”. Het kost wat vrije tijd, maar je krijgt er heel veel voor terug: leuke collega’s, een goed gevoel (en uiteraard een vergoeding voor de uren dat je voor de brandweer bezig bent)…”

Lees ook de verhalen van andere kazerneleden van Ruinen

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box