Het verhaal van Stan

Stan Leffers

“Begin 2019 heb ik de opleiding ‘Manschappen’ afgerond. Doordat ik woon en werk in Ruinen en dus bijna altijd beschikbaar ben, werd ik gevraagd om bij de brandweer te komen. En ik het er absoluut nog geen spijt van gehad! Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe woning, maar wel in Ruinen, zodat ik bij de brandweer kan blijven!

 

Het meest uitdagende van de brandweer vind ik dat je met een uitruk echt een verschil kunt maken. Het geeft een goed gevoel als je iets hebt kunnen betekenen. De sfeer op de post is altijd goed. Sinds kort zit ik bij het bestuur van de personeelsvereniging. Hiermee organiseren we allerlei activiteiten (vanwege corona momenteel helaas wat minder) voor de actieve leden én de oud-leden.

Ik hoor regelmatig dat men denkt dat je “dienst” hebt bij de brandweer. En dat je dan in Ruinen moet blijven voor een bepaalde tijd. Maar als manschap is dit zeker niet verplicht. Als ik bijvoorbeeld voor mijn werk naar Meppel moet, doe ik dat gewoon. Soms kijk ik wel even of het met de bezetting uitkomt en meld ik me “uit” zodat de rest weet dat ik op dat moment niet beschikbaar ben. Maar je hoeft dus niet altijd beschikbaar te zijn.”

Lees ook de verhalen van andere kazerneleden van Ruinen

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box