Het verhaal van Gerda

Gerda Tissingh

“Bijna 20 jaar geleden zag ik een oproep van brandweer Ruinen in ’t Ruunder Waopen en dacht “dat lijkt mij wel wat”. Ook mijn man zei gelijk: “dat is iets voor jou!”. Ik was de eerste vrouw bij de post, maar werd gelijk volledig geaccepteerd. Toen ik bij de brandweer kwam, had ik drie kleine kinderen. Een goede back-up is dan wel erg belangrijk. Ik werk bij de huisartsenpraktijk in Ruinen en dit is goed te combineren; bij een melding kan ik bijna ten alle tijden wel weg tijdens mijn werk.

Het mooiste vind ik de hulpverlening, maar ook het blussen van branden en het redden van dieren in nood horen erbij. Je doet het met elkaar en dat gevoel van saamhorigheid maakt het juist zo leuk. Ik hoor heel vaak “ik weet niet of ik dat zou kunnen, vooral de ongevallen niet…”. Maar bedenk wel dat je nooit alleen bent! Een stap terug doen en/of een ander klusje doen is tijdens een hulpverlening altijd mogelijk. Het geeft iedere keer weer een kick als je ‘de klus’ met elkaar geklaard hebt! Het maakt niet uit wat je rol hierin is geweest.

Als je ‘feeling’ hebt met hulpverlenen en snel kunt schakelen, dan raad ik je zeker aan om kennis te komen maken. Dan pas je in deze enthousiaste groep vrijwilligers. Ik heb veel geleerd, veel plezier gehad en geen moment spijt gehad van de afgelopen 20 jaar!”

Lees ook de verhalen van andere kazerneleden van Ruinen

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box