Het verhaal van Daniel

Daniel Scholing

“De brandweer boeide mij altijd al en met een wervingsactie kwamen we aan de praat. Eigenlijk twijfelde ik al een paar jaar, maar het kwam er nooit van. Eind juni 2018 ben ik als aspirant begonnen bij brandweer Ruinen. De opleiding begon in september en was hartstikke leuk om te doen! Zeker het eerste onderdeel ‘brand’, hierbij leer je om te gaan met vuur en rook op het oefencentrum in Wijster. Begin september heb ik de opleiding afgerond en sindsdien mag ik samen met nog twee nieuwe collega’s volledig mee op uitruk.

Als je als ‘nieuweling’ binnenkomt bij het korps, word je gelijk overal bij betrokken. De eerste paar uitrukken waren super spannend – ook omdat je niet goed weet wat je zult aantreffen. Direct word je aan het werk gezet; je gaat het echt met elkaar aan! Het is niet zo dat je de eerste jaar alleen maar slangen mag opruimen en glas mag vegen, integendeel zelfs. Aan het werk en met elkaar ervaring opdoen!

Twijfel je nog? Neem de stap! Dat heb ik ook gedaan en ik heb er zeker geen spijt van! Leuke collega’s die je normaal in het dorp misschien niet zo vaak tegenkomt, maar samen sta je in die brandweermodus! Gezellige, spannende en soms ook nare dingen kom je tegen. Maar we doen het samen en zijn trots dat de brandweer nog bestaat in Rune!”

 

Lees ook de verhalen van andere kazerneleden van Ruinen

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box