Manschappen 24-uursdienst Zwolle en Deventer. Durf jij het aan?

Binnen de beroepsformatie van Veiligheidsregio IJsselland (Deventer en Zwolle) ontstaat de komende periode ruimte voor meerdere manschappen. Het werken binnen de beroepsdienst betekent dat je 24 uursdiensten of dagdiensten op de kazerne draait. Het duiken is een van de belangrijkste taken in deze functie. Binnen de dienst oefen je, volg je opleidingen, controleer je het materiaal en ruk je uit wanneer dat nodig is. Het is een brede functie met zowel uitvoerende als ondersteunende taken.

Wat ga je doen?
Als manschap werk je in een vast team op basis van een 24 uursdienst rooster. Nadat je volledig bent opgeleid ben je inzetbaar voor het bestrijden van brand, het verlenen van hulp bij ongevallen en crises, het verlenen van hulp bij waterongevallen als duiker en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Dit betekent dat je tijdens je dienst op de kazerne verblijft en zorgt dat je direct inzetbaar bent. Dit doe je onder ander door je materiaal en materieel te onderhouden, door te oefenen op situaties die zich voor zouden kunnen doen maar ook door er voor te zorgen dat je alert bent en je conditie optimaal is.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een uitdagende functie als manschap/brandweerduiker in een professioneel georganiseerd, hecht team van collega’s met de standplaats Zwolle en Deventer. Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een goede balans tussen werk en privé door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Hierna behoort, bij goed functioneren en het volledig voldoen aan de gestelde functie eisen, een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. Aangezien het een bezwarende functie betreft, is dit voor maximaal twintig jaar. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 6 volgens bijlage IIa van de CAR/UWO. Het minimum salaris bedraagt bruto € 1.705,– (aanloopschaal 5) en het maximumsalaris bedraagt bruto € 2.729,– (functieschaal 6). De functie is ingedeeld als normfunctie medewerker incidentbestrijding III in het functieboek HR21.

Wat vragen we?
De manschap die wij zoeken werkt graag in teamverband, is stressbestendig en flexibel, daadkrachtig, sportief, communicatief vaardig en beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen en is bij voorkeur niet ouder dan 30 jaar. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw. Om in aanmerking voor deze functie te komen, beschik je over een afgeronde opleiding Manschap of ben je in opleiding. Je werk- en denkniveau is minimaal VMBO, bij voorkeur in een technische richting. Ook ben je goedgekeurd voor de repressieve dienst. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest middels een zwemtest en duikmedische keuring. Bezit van de diploma’s brandweerduiker en rijbewijs C/brandweerchauffeur zijn een pré. Als je deze niet bezit moeten ze binnen een vooraf afgesproken termijn behaald worden.

Is je interesse gewekt?
Dan nodigen we je uit om vóór 10 november 2018 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl t.a.v. Miranda van den Brink. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie en Veiligheidsregio IJsselland? Neem dan contact op met Eelco Vonk, teamleider brandweerzorg via e.vonk@vrijsselland.nl (06-13774162) of ploegleider Bert Heite via b.heite@vrijsselland.nl (06-52010960) en kijk eens op www.vrijsselland.nl

Handig om te weten: word je geselecteerd, dan volgt eerst een zwemtest op 22 en/of 29 november 2018. Leg je deze met goed gevolg af, dan volgt een sollicitatiegesprek op vrijdag 7 december 2018. Ben je benoembaar dan volgt de duikmedische keuring in de week van 28 januari 2019. Houd met deze data alvast rekening in je agenda. Verder kan een assessment onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Tot slot vragen we je -als je geselecteerd bent- een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan de interne kandidaat.

Medewerkers die al in beroepsdienst zijn bij Veiligheidsregio IJsselland hoeven niet te solliciteren. Zij kunnen bij hun teamleider een verzoek tot overplaatsing indienen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

IJsselland


088 - 119 70 00
Wij gebruiken cookies