Bevelvoerder 24-uursdienst

Neem jij van nature het voortouw? Ben jij een stevige persoonlijkheid die gericht is op samenwerking binnen het team? Dan is deze functie mogelijk iets voor jou.

 Bevelvoerder 24-uurdienst Deventer
(36 uren per week)

 

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in de lokale samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Een open en veilige cultuur, waarin divers talent tot bloei  komt, staat binnen onze ploegen centraal.

 

Deventer
Schonenvaardersstraat 5
7418 CC Deventer
​​088 - 119 70 00

Wat ga je doen?

Als bevelvoerder 24-uursdienst geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden, coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg en zie je toe op de uitvoering daarvan. Dit kenmerkt zich in diverse taken en verantwoordelijkheden. Bij uitruk voer je het commando over de eigen eenheid en de ondersteunende eenheden. Je werkt multidisciplinair samen. Je bepaalt de inzet van mensen en middelen en inventariseert de gegevens m.b.t. het incident op basis waarvan je een inschatting maakt van de aard, de omvang en dynamiek van het incident. Je stelt prioriteiten, weegt af tussen het verwachte resultaat en de daarvoor te nemen risico’s en draagt zorg voor de veiligheid van het eigen personeel, de overige hulpverleners, slachtoffers en derden. De personele en materiële nazorg is ook onderdeel van je takenpakket. Verder verzorg je de administratie rondom het incident en evalueer je het incident procesmatig en functioneel. De operationele paraatheid verzorg en controleer je. Je signaleert, participeert in projecten en doet verbetervoorstellen. In de “koude” situatie zorg je voor een open en veilige werksfeer, toon je voorbeeldgedrag en stuur je waar nodig bij. Daarnaast lever je een bijdrage in de gesprekscyclus van manschappen en aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Tijdens je nevenwerkzaamheden vervul je de taak van lokaal aanspreekpunt vakbekwaam. Je ziet toe op het vakbekwaam zijn en blijven van het gehele team en verzorgt (mede) de uitvoering van oefeningen. Voorlichting geven aan specifieke doelgroepen over bijvoorbeeld brandveilig leven hoort ook tot jouw taken.

Wat bieden we?

Wij bieden een uitdagende functie als bevelvoerder binnen een hecht team van collega’s met vooralsnog de standplaats Deventer. In de toekomst kan het voorkomen dat je ook ingezet wordt in Zwolle. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 8 volgens bijlage IIa van de CAR/UWO. Het minimum salaris bedraagt € 2.149,- (aanloopschaal 7) en het maximum salaris bedraagt € 3.556,- (functionele schaal 8) bruto per maand bij een volledige aanstelling van 36 uur per week. Je draait volledig mee in de 24-uursdiensten waardoor je een toelage onregelmatige dienst ontvangt. Deze functie is aangemerkt als een bezwarende functie wat betekent dat je (wanneer je na 2006 in dienst bent gekomen) in totaal maximaal 20 jaar werkzaam kan zijn in een bezwarende functie. De functie is ingedeeld als normfunctie Medewerker Incidentbestrijding I van HR21.

Wat vragen we?

Je beschikt over MBO werk- en denkniveau. Je hebt de beschikking over het diploma manschap en hebt enige jaren ervaring als manschap. Daarnaast heb je het diploma leergang bevelvoerder of ben zit in de afrondende fase van de opleiding. Bij voorkeur ben je in het bezit van het certificaat DPL B1 of je bent bereid deze te halen. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest middels een zwemtest en duikmedische keuring.

Verder zijn we op zoek naar een persoon met leidinggevende en coachende eigenschappen. Je hebt een positieve houding en durft kritisch te zijn. Je bent makkelijk aanspreekbaar, betrouwbaar en integer. Overstijgend denken en verbindend werken gaat je van nature goed af. Tot slot ben je  bereid om extra tijd in de taken, oefeningen, aanvullende cursussen en bijscholing te steken.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om vóór maandag 17 augustus te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van Bevelvoerder Deventer. We zijn benieuwd naar je motivatie en CV. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Roel Boerkamp, ploegleider brandweerzorg (Tel: 06-28069675/ r.boerkamp@vrijsselland.nl). Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op 25 augustus en een zwemtest op 31 augustus. Houd daar alvast rekening mee in je agenda. Hier vind je informatie over de zwemtest. Een assessment en duikkeuring kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Delen