Specialist risicobeheersing (36 uur)

Ben jij een verbindende, coachende netwerker met kennis van risicobeheersing en fysieke veiligheid? Lijkt een repressieve taak je ook wel wat? Beschik jij over een uitgebreid netwerk of ben jij in staat dat op te bouwen? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe specialist risicobeheersing.

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in onze omgeving. We beperken risico's waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Risicobeheersing bereidt zich voor op de komst van de Omgevingswet, die grote gevolgen heeft voor de manier waarop wij ons werk doen. Dat vraagt van ons een andere rol. Naast de dagelijkse werkzaamheden verwachten wij hierin van jou ook een actieve bijdrage.

Wat ga je doen?

Je werkt op beleidsmatig en uitvoerend niveau. De focus van de werkzaamheden ligt op complexe vraagstukken. Je legt makkelijk verbinding en onderhoudt contacten met andere vakgebieden binnen de veiligheidsregio, bevoegd gezag en andere partners. Daarnaast houd je je voornamelijk bezig met:

  • Deskundig en overtuigend adviseren over veiligheidsaspecten van nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen. Je helpt mee om een initiatief op een verantwoorde manier mogelijk te maken;
  • Risicogericht adviseren over bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen;
  • Beoordelen van gelijkwaardigheidsvoorstellen, waarbij je in staat bent dit te vertalen naar praktische en uitvoerbare adviezen en oplossingen;
  • Het aangaan en onderhouden van duurzame relaties met gemeenten, ondernemers, verenigingen van eigenaren en inwoners. Hierbij is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in de verschillende belangen en dat je hier een afweging in kunt maken.

Wat vragen we?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo niveau, zoals Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde of in (bouw)technische richting. Daarnaast heb je het diploma Specialist Brandpreventie of een functiegerichte opleiding tot Specialist Risicobeheersing. Heb je ook het diploma Fire Safety Engineering? Dan is dat zeker een pré, net als een repressieve achtergrond of de bereidheid om een repressieve opleiding te volgen.

Daarnaast vinden we dit ook belangrijk:

  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je overziet de belangen van diverse partijen en bent in staat het brede perspectief te zien;
  • Het initiatief nemen doe je graag, je bent analytisch sterk en je kunt je mondeling en schriftelijk helder en overtuigend uitdrukken;
  • Van nature ben je een verbinder en je bent in staat een uitgebreid netwerk binnen de regio IJsselland op te bouwen.

Wat bieden we?

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden een uitdagende functie als specialist risicobeheersing waarin de doorontwikkeling van jou en ook het team Risicobeheersing centraal staat. Deze functie kan gecombineerd worden met een piketfunctie.

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast dienstverband. De functie is ingedeeld als Medewerker Ontwikkeling III in het functieboek HR21 en gewaardeerd in schaal 10 (max. € 4.494,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek). Voor een eventuele piketfunctie wordt een aanvullende piketvergoeding uitgekeerd.

We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór 29 april 2021 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van specialist risicobeheersing. We zijn benieuwd naar je motivatie. Je krijgt van ons een bevestiging en een privacy statement.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerben Willighagen, teamleider risicobeheersing. Gerben is bereikbaar via g.willighagen@vrijsselland.nl of via 088 - 1197313. Kijk ook eens op www.vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je, als je geselecteerd bent, een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op dinsdag 11 mei. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Postadres
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
 
Algemeen telefoonnummer
088 119 7000
Geen spoed, wel brandweer
0900-0904
Voor de media
088 443 07 40
Whatsapp
Vragen over brandveiligheid in/om huis 06-25145093
Veiligheidsregio IJsselland
www.vrijsselland.nl

Delen