Specialist risicobeheersing (36 uur)

Ben jij een verbinder? Ben jij een netwerker met coachende adviesvaardigheden en heb je kennis van risicobeheersing en fysieke veiligheid? Heb je repressieve ambities? Beschik je over een uitgebreid netwerk of ben je in staat die op te bouwen in het veiligheidsdomein van IJsselland? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe specialist risicobeheersing.

Wij zijn Veiligheidsregio IJsselland. Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

We voorkomen en beperken risico's waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. We bundelen onze krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. We hebben op die manier alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid.

Wat ga je doen?

Risicobeheersing bereidt zich voor op de Omgevingswet, die grote gevolgen heeft voor de manier waarop wij ons werk doen. Dat vraagt van ons een andere rol. Naast de dagelijkse werkzaamheden, verwachten wij hierin van jou ook een actieve bijdrage.

In deze functie ben je zowel actief op beleidsmatig en uitvoerend niveau. Jouw focus ligt op complexe vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de rol van risicobeheersing in de omgevingswet of een complexe omgevingsaanvraag bouwen. Je legt makkelijk verbinding en onderhoudt contacten met andere vakgebieden binnen de veiligheidsregio, bevoegd gezag (bijvoorbeeld gemeenten, omgevingsdienst of provincie) en andere partners. Daarnaast houd je je voornamelijk bezig met:

 • Deskundig en overtuigend adviseren over veiligheidsaspecten van nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen. Je helpt mee om een initiatief op een verantwoorde manier mogelijk te maken;
 • Risicogericht adviseren over bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen;
 • Beoordelen van gelijkwaardigheidsvoorstellen, waarbij je in staat bent dit te vertalen naar praktische en uitvoerbare adviezen en oplossingen;
 • Het aangaan en onderhouden van duurzame relaties met gemeenten, ondernemers, verenigingen van eigenaren en inwoners. Hierbij is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in de verschillende belangen en dat je hier een afweging in kunt maken;
 • Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team.

Wat vragen we?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo niveau, zoals Integrale Veiligheidskunde, Bestuurskunde of in (bouw)technische richting. Daarnaast heb je het diploma Specialist Brandpreventie of een functiegerichte opleiding tot Specialist Risicobeheersing. Heb je ook het diploma Fire Safety Engineering? Dan is dat zeker een pré, net als een repressieve achtergrond of de bereidheid om een repressieve opleiding te volgen.

Daarnaast vinden we dit ook belangrijk:

 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je overziet de belangen van diverse partijen en bent in staat het brede perspectief te zien;
 • Het initiatief nemen doe je graag, je bent analytisch sterk en je kunt je mondeling en schriftelijk helder en overtuigend uitdrukken;
 • Van nature ben je een verbinder en je bent in staat een uitgebreid netwerk binnen de regio IJsselland op te bouwen.

Wat bieden we?

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. Je levert een bijdrage aan een veilige samenleving. We werken vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, verbinding en vakmanschap. Wij bieden:

 • Een aanstelling in eerste instantie voor één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast dienstverband;
 • Een uitdagende functie als specialist risicobeheersing waarin de doorontwikkeling van jou maar ook van het team Risicobeheersing centraal staat. Deze functie kan gecombineerd worden met een piketfunctie;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden in een ruim dagvenster, uitgebreide scholingsmogelijkheden, sportfaciliteiten op de werkplek en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Jouw hoofdstuk bij de veiligheidsregio schrijf je zelf, er zijn namelijk volop mogelijkheden voor ontwikkeling van je talenten en persoonlijke groei. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk, voorbeelden zijn betaald ouderschapsverlof, programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, bestedingsruimte in je verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

De functie is ingedeeld als Medewerker Ontwikkeling III in het functieboek HR21 en gewaardeerd in schaal 10 (max. € 4.494,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek). Voor een eventuele piketfunctie wordt een aanvullende piketvergoeding uitgekeerd.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór 3 september 2021 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van specialist risicobeheersing. We zijn benieuwd naar je motivatie. Je krijgt van ons een bevestiging en een privacy statement.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerben Willighagen, teamleider risicobeheersing. Gerben is bereikbaar via g.willighagen@vrijsselland.nl of via 06 - 52345300. Kijk ook eens op www.vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je, als je geselecteerd bent, een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op donderdag 9 september. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Postadres
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
 
Algemeen telefoonnummer
088 119 7000
Geen spoed, wel brandweer
0900-0904
Voor de media
088 443 07 40
Whatsapp
Vragen over brandveiligheid in/om huis 06-25145093
Veiligheidsregio IJsselland
www.vrijsselland.nl

Delen