Specialist risicobeheersing (36 uur)

Ben jij een verbindende, coachende netwerker met kennis van risicobeheersing en fysieke veiligheid? Lijkt een repressieve taak je ook wel wat? Beschik jij over een uitgebreid netwerk of ben jij in staat dat op te bouwen? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

Wij zetten ons in voor het versterken van veiligheid in onze omgeving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Risicobeheersing bereidt zich voor op de komst van de Omgevingswet, die grote gevolgen heeft voor de manier waarop wij ons werk doen. In deze veranderingen trekt het team gezamenlijk op. Hieraan ga jij ook een bijdrage leveren.

Wat ga je doen?

Je kerntaak is het adviseren over veiligheidsrisico’s in de leefomgeving. Bij nieuwe vergunningen adviseer je het bevoegd gezag (bijvoorbeeld gemeenten, omgevingsdienst of provincie) over brand- en omgevingsveiligheid, beheersbaarheid, bestrijdbaarheid en zelfredzaamheid van mensen bij incidenten. Je adviseert het bevoegd gezag en initiatiefnemers over complexe veiligheidsrisico’s in de bestaande omgeving en bij nieuwe ontwikkelingen.

Dit doe je door:

  • Deskundig en overtuigend te adviseren over de veiligheidsaspecten van nieuwe (ruimtelijke) ontwikkelingen. Je helpt een initiatief op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Hierbij is het uitgangspunt ‘Ja, mits….’ in plaats van ‘Nee, tenzij’;
  • Bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen van complexe bouwwerken in hun omgeving te beoordelen en hier risicogericht over te adviseren. Dit doe je op alle aspecten uit het kenmerkenschema;
  • Gelijkwaardigheidsvoorstellen te beoordelen en hierover te adviseren, waarbij je in staat bent dit te vertalen naar praktische adviezen;
  • Duurzame relaties aan te gaan met gemeenten, ondernemers, verenigingen van eigenaren en inwoners. Hierbij is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in de verschillende belangen en hier een afweging in kunt maken;
  • Binnen onze organisatie goede contacten te leggen en te onderhouden met de andere teams. Hierbij zorg je voor een goede overdracht van informatie naar de  verschillende organisatieonderdelen;
  • Een actieve bijdrage te leveren aan ons kenniscentrum waar ondernemers, initiatiefnemers, gemeenten en overige partners gebruik van kunnen maken;
  • Het bevoegd gezag te adviseren in het kader van het activiteitenbesluit, bandveiligheidsparagraaf complexe omgevingsvergunningen milieu.

Wat vragen we?

We vragen voor deze functie een relevant diploma op hbo niveau, zoals integrale veiligheidskunde of een (bouw)technische richting. Daarnaast beschik je over een functiegerichte opleiding tot specialist risicobeheersing. Het is een pré als je ook de opleiding Fire Safety Engineering hebt afgerond. Een repressieve achtergrond of de bereidheid tot het volgen van een repressieve opleiding is een vereiste.

Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en je overziet de belangen van diverse partijen. Je kunt het brede perspectief zien. Analytisch ben je sterk, je neemt graag het initiatief en je kunt je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken. Van nature ben je een verbinder en je beschikt bij voorkeur over een uitgebreid netwerk binnen regio IJsselland. Het spreekt je aan om in een ambitieuze omgeving te werken, waarbij het bij je past om resultaatgericht en planmatig te werken.

Wat bieden we?

We bieden je een uitdagende functie als specialist risicobeheersing waarin de doorontwikkeling van het team Risicobeheersing centraal staat. Deze functie kan gecombineerd worden met een piketfunctie, bijvoorbeeld als officier van dienst of adviseur gevaarlijke stoffen.

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast dienstverband. De functie is ingedeeld als Medewerker Ontwikkeling III in het functieboek HR21 en gewaardeerd in schaal 10 (max. € 4.494,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek). Voor een eventuele piketfunctie wordt een aanvullende piketvergoeding uitgekeerd.

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór 20 januari 2021 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van specialist risicobeheersing. We zijn benieuwd naar je motivatie. Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerben Willighagen, teamleider Risicobeheersing. Gerben is bereikbaar via g.willighagen@vrijsselland.nl of via 06 - 52345300. Kijk ook eens op www.vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je, als je geselecteerd bent, een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op dinsdag 26 januari 2021. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Postadres
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
 
Algemeen telefoonnummer
088 119 7000
Geen spoed, wel brandweer
0900-0904
Voor de media
088 443 07 40
Whatsapp
Vragen over brandveiligheid in/om huis 06-25145093
Veiligheidsregio IJsselland
www.vrijsselland.nl

Delen